new posts members Forum Rules search RSS |
|
Forum E-Opinions ElegantCafe Cafeneaua orasenilor ce vor sa se mute "la tara" |
Cafeneaua orasenilor ce vor sa se mute "la tara" |
date: Vineri, 28/10/2011, 1:08 AM | message # 1
Ma adresez tuturor celor trecuti un pic sau mai mult de 40 de ani, fie ca s-au nascut si au crescut in marile orase, fie ca s-au mutat acolo in timpul scolii.
Si nu ma adresez doar celor care nu mai au cum sa-si plateasca intretinerea/chiria la bloc, ci si celor ce au casa, au si un serviciu rezonabil, chiar daca stresant. A-ti avea motivul si curajul sa lasati complet viata de oras deoparte si sa va mutati intr-o zona suficient de verde, dar si suficient de departe de un oras mare si activ? Sa va mutati "la tara"? Bineinteles, intr-o casa dotata cu confortul necesar traiului de zi cu zi si cu o ferma/ livada/gradina care sa va asigure si un sprijin material, si un mod de imbinare a placutului cu utilul? A-ti da badarania brutala deseori, temperaturile extreme, betoanele, locurile de parcare lipsa, pe o viata la tara in sensul bun si adevarat al expresiei? Si daca da, cum v-ati cistiga existenta acolo, bineinteles daca nu sinteti deja pensionari? Intrebarea ce o pun spre dezbatere este cum sa-ti cistigi existenta la un nivel onorabil locuind la tara? La tara in Romania, si nu in alta parte! |
date: Vineri, 28/10/2011, 2:34 AM | message # 2
Am lasat viata din oras si m-am mutat la tara ,daca se poate numi asa ...sunt la numai 3 km de un mare oras...
Si da ...am plecat din oras in primul rand datorita zgomotului,aerului poluat,vecinilor din bloc... Cum imi castig existenta?Am o firma. ...am invatat sa plang cu zambetul pe buze... |
| |||
| |||