new posts members Forum Rules search RSS |
|
Forum BIBLIOTECA ONLINE Poezii BACOVIA |
BACOVIA |
date: Luni, 14/11/2011, 9:12 PM | message # 1
Decembre
Te uită cum ninge decembre... Spre geamuri, iubito, priveşte - Mai spune s-aducă jăratec Şi focul s-aud cum trosneşte. Şi mână fotoliul spre sobă, La horn să ascult vijelia, Sau zilele mele - totuna - Aş vrea să le-nvăţ simfonia. Mai spune s-aducă şi ceaiul, Şi vino şi tu mai aproape, - Citeşte-mi ceva de la poluri, Şi ningă... zăpada ne-ngroape. Ce cald e aicea la tine, Şi toate din casă mi-s sfinte, - Te uită cum ninge decembre... Nu râde... citeşte nainte. E ziuă şi ce întuneric... Mai spune s-aducă şi lampa - Te uită, zăpada-i cât gardul, Şi-a prins promoroacă şi clampa. Eu nu mă mai duc azi acasă... Potop e-napoi şi nainte, Te uită cum ninge decembre... Nu râde... citeşte nainte. o ador... Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei! |
date: Luni, 12/12/2011, 1:33 AM | message # 3
Plumb
Dormeau adânc sicriele de plumb, Si flori de plumb si funerar vestmint Stam singur în cavou... si era vint... Si scirtiiau coroanele de plumb. Dormea întors amorul meu de plumb Pe flori de plumb, si-am inceput să-l strig Stam singur lângă mort... si era frig... Si-i atirnau aripile de plumb. To be or not to be...This is the question? |
| |||
| |||