new posts members Forum Rules search RSS |
Forum LOVE&SEX Love Timiditatea |
Timiditatea |
date: Miercuri, 09/03/2011, 4:24 AM | message # 1
Un cuvant atat de cunoscut parca nici nu mai cere o definitie de dictionar. Stim prea bine ce inseamna a fi timid, a manifesta sau a ascunde o anumita nesiguranta in raport cu ceilalti, a evita situatiile in care te afli in centrul atentiei, a lupta in tacere cu ceea ce poate deveni la un moment dat o adevarata "alergie" la interactiunea sociala.
La ce e buna timiditatea? Timidul, ceva mai tacut, cu mult mai putin agresiv decat expansivul, cautatorul de noutati, s-a dovedit a fi sensibil la asumarea de riscuri, dar si la posibilitatea recompensei si asta ne-ar putea sugera ca tocmai de la cel sfios ne putem astepta la performanta, la succes in gasirea unor raspunsuri adecvate, la o capacitate de adaptare superioara. Cum poate fi invinsa timiditatea? E bine sa fi timid/a? Timiditatea e trăsătura cea mai urâtă a firii omeneşti. E o şmecherie înveşmântată în vălul modestiei. ![]() |
date: Joi, 10/03/2011, 1:46 AM | message # 2
![]() Cum tratam timiditatea Timiditatea este o problema psihologica cu care toti ne intalnim la un moment dat. Este normal sa fii timid cand esti copil sau adolescent pus in fata unor situatii noi. Intrebarea este cand devine timiditatea anormala? Ei bine, timiditatea nu se mai incadreaza in normal atunci cand persoana respectiva manifesta o frica de a interrelationa cu cei din jur. Timizii au o stima de sine redusa, se gandesc mereu ca daca vor face acel pas s-ar putea sa esueze. Le este teama sa deschida o discutie pentru ca se gandesc la respingere, nu le place sa fie in centrul atentiei sau inconjurati de prea multi oameni, aceasta le creeaza o senzatie de disconfort si de nervozitate. Au o critica de sine acerba si de multe ori tind sa fie perfectionisti. Manifesta teama de a fi judecati de altii. edited by: Corazon - Joi, 10/03/2011, 1:46 AM
|
date: Vineri, 01/04/2011, 11:02 PM | message # 4
Timiditatea poate fi un lucru bun, atunci cand are o limita. E imperativ necesar sa ai un echilibru intre timiditate si tupeu, pentru ca aceste doua antonime sa nu iti influenteze negativ viata... in cazul in care detii una in exces.
Cu tot tupeul din lume baby:D "He put her out, like the burnin' end of a midnight cigarette!" |
date: Sâmbătă, 10/09/2011, 1:30 PM | message # 6
Timiditate?
Poate nu e neparat timiditate...de multe ori din prea mult bun simt te trezesti ...un timid! Cred ca e strans legata aceasta timiditate si de cei 7 ani de acasa,de educatia primita...de tot. Daca e bine sau nu?Nu stiu....in ziua de azi daca esti prea timid ...esti luat de prost,nu mai exista aceleasi conotatii a acestui termen. ![]() ...am invatat sa plang cu zambetul pe buze... |
date: Vineri, 14/10/2011, 10:42 AM | message # 7
timiditatea poate fii mascata deseori. multi am avut momente de fastaceala,doar e nevoie de tact s-o putem gestiona. si de prezenta de spirit al interlocutorilor,evident
Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei! |
date: Vineri, 18/11/2011, 1:44 PM | message # 8
As vrea sa ma impart...sa fiu in mai multe locuri deodata...sa pot face mai multe lucruri in acelasi timp...sa nu dezamagesc pe nimeni niciodata...
Daca ar fi sa aleg un singur lucru de care ma tem cel mai mult ,ar fi acesta:sa nu-i dezamagesc pe ce-i care cred in mine,pe cei care asteapta ceva de la mine... Imi simt umerii asa de grei uneori...incat am senzatia ca responsabilitatea de a multumi pe toata lumea e prea mare pentru mine si standardele inalte la nivelul carora cred euca trebuei sa ajungi mi le-au impus cei din jurul meu sau mi le-am impus eu singura. Stiu doar atat:nu am voie sa dezamagesc! Nu pot sa vad tristete in ochii celor dragi din vina mea... PS:Cred ca aici cel mai indicat sa dea un raspuns este Andi...timidul nostru ![]() ![]() ...am invatat sa plang cu zambetul pe buze... |
date: Vineri, 18/11/2011, 7:34 PM | message # 9
Quote (ElegantFM) Stiu doar atat:nu am voie sa dezamagesc! nu ai voie,spui... dar altii iti cer voie sa te dezamageasca? Quote (ElegantFM) PS:Cred ca aici cel mai indicat sa dea un raspuns este Andi...timidul nostru exact cu gandul asta am venit aici.dar mi-ai luat-o inainte ![]() Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei! |
date: Vineri, 18/11/2011, 10:06 PM | message # 10
Quote (magdutza) dar altii iti cer voie sa te dezamageasca? Nu ,nu imi cer voie ,dar uneori o fac cu buna stiinta ...si asta doare mai rau decat dezamagirea in sine... ![]() ...am invatat sa plang cu zambetul pe buze... |
date: Sâmbătă, 19/11/2011, 9:05 AM | message # 11
Printr-o usoara forma de diletantism cineva ne informeaza aici ca timiditatea dupa o anumita varsta reprezinta o problema,un dezechilibru psihic rezultant al inhibitiilor in fata noului sau intr-o traducere pur empirica toti cei care au trecut de varsta ingrata si se incapataneaza sa ramana sfiosi,cei ce nu accepta vulgaritatea tupeului excesiv,cei ce pun stima de sine inapoia stimei pentru cei din jur,cei ce prefera ca discreti sa taca ascultand-sunt nebuni! Ei bravo! In cazul asta cer o celula la ospiciu sau macar un consult la un cabinet de specialitate. Sunt un timid insa unul care accepta cu placere cnversatia,unul care se teme, ca spusele sale ar putea fi gresit interpretate de catre cei din jur,dar stie sa si riposteze la nevoie si nu in ultimul rand unul total lipsit de modestie in afirmatia ca timiditatea este o consecinta fireasca a educatiei si bunului simt. Si inca ceva:nu cred timiditatea este un comportament maladiv si ca atare daca vrem sa vindecam ceva ar trebui sa ne concentram asupra opusului acesteia.
|
date: Sâmbătă, 26/11/2011, 2:27 PM | message # 13
Quote (ElegantFM) As vrea sa ma impart...sa fiu in mai multe locuri deodata...sa pot face mai multe lucruri in acelasi timp...sa nu dezamagesc pe nimeni niciodata... Daca ar fi sa aleg un singur lucru de care ma tem cel mai mult ,ar fi acesta:sa nu-i dezamagesc pe ce-i care cred in mine,pe cei care asteapta ceva de la mine... gandul de a dezamagi pe cei din jur mereu ma ingrozeste. dar.... frica nu imi este de a dezamagi. spun aceasta findca.... sunt om si din pacate am puteri limitate si sper ca acolo unde dezamagesc sa pot gasi macar o umbra de bunavointa si o mana care sa se intinda pt a-mi oferi sansa de a o lua de la capat pt a incerca sa repar acolo unde este cazul frica imi este cu adevarat atunci cand ma gandesc la clipa in care as putea renunta la gandul sa nu mai dezamagesc pe cei din jur. la clipa cand nu as mai avea puterea sa lupt pt a nu dezamagi. |
date: Duminică, 27/11/2011, 2:00 PM | message # 14
suntem croiti in asa fel incat sa avem trairi,sentimente si senzatii. mereu se va gasi cineva dezamagit de noi,sau noi vom dezamagi mereu pe cineva. nu putem multumi pe toata lumea. dar, spunea andante,la un moment dat,ca timiditatea poate izvora dintr-un caracter educat,cu bun simt,iar ceea ce spui tu acum cip, e oarecum,completarea spuselor lui.practic,nu e timiditate propriu-zisa, ci mai curand acea parte umana a noastra, a celor care-o detin, care si-ar dori ca,mereu sa lase loc de "buna ziua", tuturor.
Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei! edited by: magdutza - Duminică, 27/11/2011, 4:34 PM
|
| |||