new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Chiar poţi iubi două persoane în acelaşi timp?
date: Miercuri, 09/03/2011, 3:41 AM | message # 1
Nu poţi rămâne niciodată cu o singură prezenţă, nu te poţi dărui niciodată unui singur lucru. Firea asta omenească este atât de fundamental tragică încât te cheamă necontenit în cel puţin două direcţii, paralele dacă nu opuse….

Dacă cel puţin aş iubi pe una singură din ele; sau dacă aş izbuti să nu mai iubesc femeia, aşa cum am izbutit să nu mai iubesc iubirea… Întâmplarea m-a legat, m-a contopit de două trupuri; şi obişnuinţa sau cine ştie ce blestem m-au făcut să le iubesc sufletele. Nici măcar capriciul, nici măcar dorinţa aceea băieţească de aventură, de experienţă gratuită - nu mi-a regizat dragostele. Le-am întâlnit în cale şi am căzut; asta a fost tot, dacă ar trebui să vorbesc în rezumat.

Ce este totuşi până la urmă? Vi s-a întâmplat asta vreodată?

Miri
respect
[ 11 ]

date: Miercuri, 09/03/2011, 3:54 AM | message # 2

Se poate .dar e foarte dificil!Indiferent de alegerea facuta pana la urma cineva sufera ,si dragostea cladita pe suferinta altuia ...nu e dragoste!!!

...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
respect
[ 15 ]

date: Miercuri, 09/03/2011, 4:07 AM | message # 3
Din punctul meu de vedere nu e posibil. Daca iubesti pe cineva cu adevarat, acea persoana reprezinta intregul tau univers si nu e posibil sa te simti atras(a) si de alta persoana, atata timp cat relatia cu persoana iubita merge bine si exista dragoste.
Intre altele se cheama si egoism, si lipsa de moralitate, si "a avea si capra, si varza" etc. Daca esti foarte tanar si lipsit de experienta, ai o oarecare scuza pentru ca iti este greu sa te dumiresti ce anume simti, dar la maturitate nu mai merge decat in perioada "de tranzitie" dintre doua iubiri, adica atunci cand nu prea mai simti mare lucru pentru partenerul cu care esti de mult timp intr-o relatie, iar la orizont a aparut cineva fata de care te simti atras mai mult decat fizic.
Corazon
respect
[ 2 ]

date: Luni, 28/03/2011, 4:02 AM | message # 4
din punctul meu de vedere eu nu cred ca se poate , adica eu nu as putea. de ce? daca as fi pus in situatia asta pe una as iubio pe cealalta as minti-o.si mi-ar fi peste putere sa iubesc 2.
respect
[ 0 ]

date: Vineri, 01/04/2011, 11:05 PM | message # 5
Eu nu o sa spun "nu cred ca e posibil", cand de fapt sunt sigura ca nu e posibil. SI de ce zic asta:
Uneori poate aparea confuzia intre obisnuinta-siguranta-afectiune si iubire, de ceea poti crede ca iubesti 2 persoane in acelasi timp, dar nu este deloc adevarat. Cand iubesti, iubesti o singura data si bine, o singura persoana.

"He put her out, like the burnin' end of a midnight cigarette!"
AlinaH
respect
[ 3 ]

date: Luni, 22/08/2011, 7:58 PM | message # 6
nu cred ca este posibil sa iubesti IN ACELASI TIMP doua persoane.
eventual poate fi iubire pe deoparte si pe partea cealalta curiozitate.
dar si aceasta ipoteza se clatina findca asa cum spunea si corazon... cand iubesti cu adevarat acea persoana devine universul tau
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Sâmbătă, 12/11/2011, 11:38 PM | message # 7
nu.
asa spun si eu. chiar daca traiesti cu iluzia c-o faci, realizezi intr-un final, poate chiar cu surprindere ,ca iubirea pt una dintre persoane s-a evaporat..,nu mai e acolo unde stiai c-a fost..iese tiptil din suflet, asa cum intra pe nesimtite iubirea pt cealalta persoana.

Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
edited by: magdutza - Sâmbătă, 12/11/2011, 11:39 PM
magdutza
respect
[ 6 ]

date: Duminică, 13/11/2011, 9:36 PM | message # 8
Dragostea este un sentiment foarte straniu ce transcende puterii noastre de intelegere,un sentiment care ne poarta de la extaz la agonie,un nu stiu ce si-un nu stiu cum venit de nu stiu unde indiferent de vointa noastra. Ca urmare ne putem indragosti de mai multe ori de-a lungul vietii insa doar consecutiv, putera de a iubi doua sau mai multe persoane in acelasi timp este un dar pe care numai sfintii il au iar noi nu suntem nici pe departe asa ceva.
andante
respect
[ 2 ]

date: Vineri, 18/11/2011, 1:42 PM | message # 9
Uneori chiar suntem ...sfinti... ehh

...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
respect
[ 15 ]

date: Vineri, 18/11/2011, 7:35 PM | message # 10
O da? cand?

Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
magdutza
respect
[ 6 ]

• Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory