new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • »
Spune "NU" violentei impotriva femeilor!
date: Miercuri, 29/06/2011, 0:03 AM | message # 1
In Romania, femeile reprezinta 83% din cazurile de violenta fizica in familie. In aceste conditii, este posibil ca fiecare dintre noi sa cunoasca cel putin un caz de violenta asupra unei femei.

De teama, rusine sau chiar din convingerea ca merita ceea ce li se intampla, numeroase femei tolereaza violenta partenerilor de viata. Desi studiile au ajuns la concluzia ca saracia si lipsa de educatie sunt principalii factori care duc la aparitia violentei in familie, aceleasi studii demonstreaza faptul ca violenta este prezenta si la "case mai mari". Femei educate, cu o situatie materiala satisfacatoare, accepta, din diferite motive, sa traiasca alaturi de parteneri cruzi si violenti.

Potrivit rezultatelor unei cercetari efectuate in 2003 de The Gallup Organization Romania, pe un esantiona de peste 800 de femei din Bucuresti, reiese faptul ca aproximativ 52% dintre bucurestence au fost abuzate verbal sau emotional in cadrul familiei in anumite momente din viata lor. 21% din femei au fost victime ale abuzurilor fizice, iar 8%, victime ale abuzurilor sexuale in cadrul familiei, cel putin o data in viata lor.

Spune "NU" violentei impotriva femeilor!

Miri
respect
[ 11 ]

date: Miercuri, 29/06/2011, 7:05 PM | message # 2
De ce unii dintre noi considera ca numai pumnul sau palma e singura metoda de comunicare intre oameni?
De ce femeia de obicei este cea care indura si tace?
Parerea mea este ca toti suntem egali ...si pentru asta trebuie sa ne respectam...nu sa ne spargem capetele!

...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
respect
[ 15 ]

date: Sâmbătă, 03/09/2011, 7:08 PM | message # 3
se spune ca barbatul cand ajunge acasa trebuie sa-si bata femeia. daca el nu stie de ce ea sigur stie biggrin
asta in spirit de gluma. nu sunt adeptul violentei iar asupra unei femei sub nici o forma.
consider ca zicala: "o femeie nu trebuie lovita nici macar cu o floare" e f adevarata

o femeie se duc ela doctor si ii spune: domnu doctor am o problema cu omul meu. de fiecare data cand vine beat acasa ma bate si nu stiu ce sa ma mai fac. doctorul ii spune ca de fiecare data cand sotul ei vine beat sa ia o gura de ceai de musetel si sa faca gargara pana se culca sotul. desi cam neancrezatoare in eteta femeia pleaca. dupa doua saptamani revine femeia la doctor bucuroasa nevoie mare. domnu doctor.... reteta cu ceaiul e de minune. am facut cum mi-ati spus si nici nu s-a mai atins de mine. totusi... care e secretul? la care doctorul: vezi daca-ti tii gura? foryou
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Marţi, 06/09/2011, 10:20 PM | message # 4
Parerea mea e ca o relatie se bazeaza pe respect, comunicare...nu pe palmi.Sa-ti invinetesti nevasta nu e o solutie.Cunosc...nu multe ci foarte multe cazuri.De multe ori cea care tace si inghite e femeia...|"de dragul copiilor" sau pentru ca nu vrea sa i se aplice eticheta de "divortata"(asta la femeile mai in varsta) pentru ca "pe vremuri" era o rusine sa te desparti de barbatul cu care te-ai casatorit.El era "suveranul".Cred ca aceasta idee este si astazi adanc implementata in mentalitatea oamenilor.Asta nu inseamna ca e si corecta.

“Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.”
Just
respect
[ 8 ]

date: Duminică, 30/10/2011, 6:28 PM | message # 5
barbatii detin puterea fizica si profita de asta.
dar agresarea unei femei e cea mai josnica calitate a lor,chiar si agresarea verbala,pt ca o femeie sufera nu doar fizic ,ci si sufleteste.
trebuie indepartate asemenea "specimene" din preajma noastra.
chiar cu riscul etichetarii celorlalti.ce conteaza parerea lor?nimic.

Dacă femeia este o carte atunci nimeni nu a ajuns la capătul ei!
edited by: magdutza - Duminică, 30/10/2011, 6:28 PM
magdutza
respect
[ 6 ]

date: Luni, 31/10/2011, 1:32 AM | message # 6
Quote (magdutza)
barbatii detin puterea fizica si profita de asta.

se spune ca femeile sunt mult mai rezistente la bataie decat barbatii :P
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Luni, 31/10/2011, 1:35 AM | message # 7
Si asta cine o spune?

Miri
respect
[ 11 ]

date: Luni, 31/10/2011, 1:47 AM | message # 8
citisem un reportaj pe tema asta si parca britanicii afirmau asta
dar nu mai tin minte exact
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Luni, 31/10/2011, 5:04 PM | message # 9
de aici poate rezulta si longevitatea lor.
traiesc mai mult decat barbatii

magdutza
respect
[ 6 ]

date: Luni, 31/10/2011, 5:11 PM | message # 10
ai dreptate magdutza
dor insasi definitia femeii intareste spusele tale.
femeia e un animal ce traieste la casa barbatului si se hraneste cu zilele acestuia
ura
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Luni, 31/10/2011, 8:08 PM | message # 11
In timp ce tipi la iubita ta, altul isi doreste sa-i sopteasca la ureche. In timp ce o umilesti, o insulti, altul o curteaza si ii reaminteste ca-i o femeie de isprava. In timp ce o lovesti, altul ar vrea sa o iubeasca. In timp ce o faci sa planga, altul ii fura zambete... PUNE ASTA PE PERETELE TAU SI FII CONTRA VIOLENTEI DOMESTICE

magdutza
respect
[ 6 ]

date: Marţi, 01/11/2011, 2:02 AM | message # 12
nevasta draga.... de acum doar cu petale de flori sa te lovesc si sa arunc i tine numai cu zambete si sa te palmuiesc doar cu clipe frumoase.
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Marţi, 01/11/2011, 11:25 AM | message # 13
Quote (dj_show)
nevasta draga.... de acum doar cu petale de flori sa te lovesc si sa arunc i tine numai cu zambete si sa te palmuiesc doar cu clipe frumoase.

dragul meu...esti chiar real,sau doar visez?
love

magdutza
respect
[ 6 ]

date: Sâmbătă, 26/11/2011, 3:54 PM | message # 14
Quote (magdutza)
dragul meu...esti chiar real,sau doar visez?

vezi ca vin sa te ciupesc.... de unde si cum stiu eu mai bine ca sa-mi dai tot tu raspunsul love flowers
dj_show
respect
[ 1 ]

date: Sâmbătă, 26/11/2011, 4:43 PM | message # 15
Na ...aici a dat romantismul in voi... ura

...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
respect
[ 15 ]

• Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • »
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory