De ce are succes mancarea de tip fast-food? Inainte nici nu exista asa ceva la noi, am preluat de la americani asa-numita "mancare pe fuga" sau "junk food". Acum toata lumea e innebunita dupa hamburgheri, shaorma si alte prostii mancate pe fuga, sub pretextul ca nu au timp sa gateasca, ca sunt prea ocupati etc. Oare chiar asa sa fie treaba? E mare lucru sa-ti faci doua sandvisuri inainte sa pleci la scoala/servici? Cum va explicati ca prolifereaza fenomenul asta si sunt deschise din ce in ce mai multe astfel de magazine? Nu poate sa se construiasca un mall fara un McDonald's sau KFC inauntru? De ce trebuie sa ne agaseze peste tot si sa ne bage pe gat idioteniile lor din America? Chiar nu mai stim deloc sa mancam sanatos?
Chifla contine ingredientele urmatoare: -sare - sulfat de calciu E516 - carbonat de calciu E170 colorant alb - gluten de grau - sulfat de amoniu E517 stabilizator - clorura de amoniu E510 - mai sarat decat sarea - stearil de sodiu lactilat, E481(i) emulsifiant, stabilizant - esteri micsti acetic si tartrici ai mono si digliceridelor acizilor grasi E472(f) - DATEM (Diacetyl Tartaric (Acid) Ester of Monoglyceride) - acid ascorbicE300 - azodicarbonamid E927 - mono si digliceride E471 - monoet di-glicerides etoxile E488 - ortofosfat monocalcic E341(i) - enzime - guma guar E412 - peroxid de calciu E930 - faina de soia - propionat de calciu E282 (conservant) - propionat de sodium E281 (conservant) - lecitina de soia - graunte de susan - agent de panificatie
Sosul "inimitabil" (Big Mac® Sauce) : -ulei de soia (din soia manipulata genetic, bineinteles) - condiment de castraveti murati (facut din:) - castraveti murati taiati in cuburi - sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza - zahar - otet - sirop de porumb - sare - clorura de calciu (E509) - guma xantan (E415) - sorbat de potasiu(E202) - extract de condimente - monooleat de polioxietilen desorbitan (polisorbat 80) (Emulsifiant) - extract de otet - apa - galbenus de ou - sirop de porumb cu continut ridicat in fructoza - pudra de ceapa - boabe de mustar - sare - condimente - alginat de propan -1 E405 - benzoat de sodiu (conservant) - tarate de mustar - zahar - pudra de usturoi - proteina vegetala (porumb hidrolizat, soia si grau) – (Este vorba in realitate despre glutamat de sodiu- substanta neurotoxica) - colorant caramel - extract de boia de ardei - lecitina de soia (afecteaza creierul) - curcuma (colorant) - disodiu de calciu de EDTA (E385) (conservant de aroma).
Un hamburgher Mc Donald nu mucegaieste niciodata !!! N-a existat niciodata in el nimic viu. Este hrana androida. Pastrati-l intr-un sertar sau in buzunarul hainei timp de cativa ani... va ramane tot asa.
Indestructibil. Aerul si Timpul nu au impact asupra acestei materii. Bacteriile n-o vor cuprinde nici ele. Ultimul dintre microbi, cea mai mica dintre ciuperci o ia la fuga cand da de Big Mac. Numai oamenii pot sa inghita o asemenea nenorocire. Ce devine acest fel de mancare in adancurile corpului omenesc? Unde se acumuleaza materiile chimice adunate de-a lungul zilelor? Cine stie...
Cel mai teribil nu este ca aceasta "chestie" exista, si ca este chiar mancata. E dreptul androizilor care colonizeaza acum specia umana sa inghita asemenea feluri mutante. Cel mai teribil este ca inca se poate numi aceasta "chestie" paine, caci nu este paine, ci o impostura de paine. Un simulacru. O minciuna. Ca si cum un stiulete de porumb genetic modificat n-ar trebui sa se mai poata numi "porumb", painea de laborator ca cea a lui Mc Donald n-ar trebui sa aiba dreptul la numele de "paine". Este prima si poate singura batalie pe care ar trebui s-o dea ecologistii si adeptii hranei biologice. Aceea a cuvintelor, a numelui. Intr-o societate in care deja nu se mai deosebeste adevarul de fals, numele n-ar trebui nici ele sa fie uzurpate, caci altfel vom pierde curand orice contact cu realitatea.