new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Citate despre tristete
date: Duminică, 22/05/2011, 0:33 AM | message # 1

Tristeţea nu este aproape niciodată altceva decât o formă de oboseală. – André Breton
Trezit din somn, cu scrâşnetul visului întrerupt, cu brusca revenire la revelaţiile concretului, nu scap de întrebarea: şi dacă mâine nu-mi voi mai recunoaşte în cine ştie ce oglindă zdrenţuită de timp şi uitare, propriul chip, măcinat de tristeţi, de echivocuri şi de răsăriteana lene? – Iulian Boldea
Nu bănuiam că maica natura s-a îngrijit de toate, că o plăcere va înlocui plăcerea dinainte, după cum, alături de plăcere, o altă tristeţe vine să ia locul celei anterioare. – Leonida Neamţu
N-am numărat zilele, dar întâmplarea a făcut ca în cea de-a patruzecea să mă simt împăcat cu durerea mea, înseninat în tristeţe. – Matei Calinescu
Mizeria, în toată tristeţea ei, colcăie de viaţă ca o mlaştină. E departe de moarte… Lumea a treia are nenumăratele ei universuri, intersectate şi ele de mizerie, sau, paradoxal, de mare abundenţă. Drumurile ei sunt grele, dar nu duc automat în moarte… Singurul univers de proporţii mondiale…- Ioan Petru Culianu
In ceea ce ma priveste, sa ploua tot anul. Mi-am ascuns anotimpurile in suflet. Gabriel Petru Băețan
Colind străzile înguste, privesc indelung oamenii, siluetele lor subtiate prin care poti infige o lama fara sa curga sange, castelele pe-o rana prinse in plase de paianjen celeste si muzeele adapostite in castele dezlipite din poveste si lipite ca niste abtibilduri pe zambete, pe flash-urile…Liviu Georgescu
Ah, sigur că nimic nu moare, dar ceva jeleşte. – Byron
Nu sunt vrednic să mă întristez pe mine singur, fiindcă n-am întristat dinadins nici pe altcineva. – Marc Aureliu
Să te superi pe lume ar fi o prostie; ei nu-i pasă de asta. – Marc Aureliu
Lasă să piară închipuirea şi atunci piere şi plângerea că lumea te-a nedreptăţit. Cu înlăturarea plângerii că lumea te-a nedreptăţit, s-a înlăturat şi suferinţa însăşi. – Marc Aureliu
Slăbiciune este să cedezi suferinţelor, dar nebunie să le întreţii. – Montaigne
Cine a îndurat suferinţe îsi aminteste de ele. – Cicero
Cine a rătăcit şi a pătimit mult în lume, îşi găseşte bucurii chiar şi în durere. – Homer
Nu exista ceva mai trist decât un pesimist tânar. citat de Mark Twain
Autocompatimirea este un acid care face gauri în fericire. citat de Earl Nightingale
Nu-i durere mai mare decât sa-ti amintesti de timpuri fericite în vremuri de răstriste. – Dante Aligheri
La ce să ne reamintim de lucruri din trecut, care să ne facă rău din nou? – Petronius
Să lăsăm cele întâmplate, oricât de mâhniţi am fi. – Homer
Înţelepţii nu stau niciodată să îşi jelească pierderile, ci caută cu voioşie să-şi vindece rănile. – William Shakespeare
Fructele pe care le creştem în văile disperării sunt hrana pe care o vom mânca pe vârful muntelui. – Fred Smith
Dacă aş mai putea fi simţitor la mâhnire, aceasta ar fi numai pentru a mă fi dedat ei în trecut, pentru fleacuri care nu meritau să mă gândesc la ele. – Oxenstierna
De multe lucruri s-au întristat până acum oamenii, de care s-ar fi bucurat, dacă ar fi luat în considerare avantajele lor. – Gracian
A jeli din cauza unui rău care a trecut şi s-a dus este drumul cel mai scurt pentru a atrage şi mai mult rău. – William Shakespeare
Când sosesc mâhnirile, ele nu vin ca iscoade răzleţe, ci în cete. – de William Shakespeare
Un copil ascultător, o ştiinţă care îmbogăţeşte, sănătatea, prietenii, o soţie virtuoasa şi iubitoare; cinci pricini care scot din rădăcini mâhnirea. -Vetalapancavincatika
Adu-ţi aminte să pui capăt în mod înţelept întristării şi necazurilor vieţii. – Horatiu
Îndepărtează întristarea de la tine; căci întristarea a ucis pe mulţi şi nu e bună la nimic. – Pancatantra
Cine jeleşte ceva ce a trecut, fie c-a murit, fie că s-a pierdut, acela dobândeşte durere prin durere şi suferă două rele. – Mahabharata
Întristarea distruge mintea, întristarea distruge învăţătura, întristarea distruge rezistenţa; nu exista rătăcire la fel ca întristarea. – Ramayana
Nu e rău mai mare pentru muritori decât întristarea. – Menander
Mâhnirea ştie să născocească împotriva ei însăşi rele de două ori mai mari decât realitatea. – Filemon

...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
respect
[ 15 ]

date: Luni, 06/06/2011, 3:26 AM | message # 2
Pana la urma cel mai bun citat ar fi " life goes on" .. Nimeni nu merita sa plangi pentru el... si daca te iubeste inseamna ca nu o va face... suna cam ireal wacko

Fighting for peace is like fucking for virginity...!
YoYo
respect
[ 4 ]

date: Luni, 13/06/2011, 3:17 PM | message # 3
"Tristetea face misterul accesibil.Dar misterul tristetii este atat de inepuizabil si atat de bogat incat tristetea nu inceteza niciodata de a fi enigmatica."Emil Cioran
"Tristetea este rana sufletului."
"Cand esti trist iti vine sa dormi si sa uiti.Iti vine sa-ti culci capul pe genunchii altcuiva care te iubeste,sau daca esti singur si n-ai pe nimeni,sa ti-l culci pe palmele tale.
Da.Iti vine sa dormi cand esti trist.Si sa uiti...Dar cand te trezesti??Iar esti trist si nu mai poti s-adormi din nou."Ionel Teodoreanu
"Nu planta copacul tristetii in inima ta.Reciteste in fiecare dimiuneata cartea bucuriei."Omar Khayyam
"Nimic mai trist ca tristetea omului vesel."Armando Palacio Valdes
MiCuTzA
respect
[ 2 ]

• Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory