new posts members Forum Rules search RSS
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » E-Opinions » Despre vise » Interpretare vise - semnificatia viselor
Interpretare vise - semnificatia viselor
date: Vineri, 28/10/2011, 1:51 AM | message # 1
Visele sunt o modalitate a subconstientului nostru de a ne transmite mesaje. Chiar daca fiecare dintre noi suntem unici si ar trebui sa ne interpretam visele intr-o maniera unica, iti oferim aici un dictionar de vise care sa iti dea o idee generala despre semnificatiile cele mai frecvente ale viselor pe care le ai sau le-ai avut.
Fiecare scrie semnificatia pentru un vis incepand de la A pana la Z (un membru are voie sa posteze semnificatia viselor numai cu o litera-de exemplu eu postez cu A si urmatorul cu B si tot asa pana la Z).


A
Abandon: Necaz. Daca visati ca ati abandonat, necazurile dumneavoastra se vor termina curand. Invers, ele abia incep.
Absenta: Simtiti in vis absenta cuiva, atunci va asteapta probleme emotionale.
Accident: in curand ati putea sa patiti ceva, asa ca fiti atenta la tot ce faceti in ziua urmatoare.
Ac: De obicei, ghinion. Daca va intepati in el, necazuri. Daca visati mai multe, de exemplu o pernita plina cu ace, va asteapta o realizare.
Acoperis: In stare buna sua in reparatii, ameliorarea zonei financiare. In degrdara, necazuri cu banii. Cadeti de pe un acoperis, atunci va asteapta succes temporar, deci nu va culcati pe o ureche.
Acrobat, clovn: grija la drumuri, mai ales daca planuiti o calatorie.
Adulter: Daca il comiteti dumneavoastra, va asteapta o tradare a unui prieten. Daca sunteti inselata, atunci in realitate va asteapta o mare bucurie in cuplu.
Agonie, cineva drag pe moarte: Vremuri bune se anunta, mari bucurii.
Albina: Vesti bune legate de bani. Visati ca omorati o albina, atunci va asteapta un esec financiar. Ceara de albine: o idila romantica in curand.
Alcool: succes, sarbatoare.
Alergare: spre ceva: idealuri care se vor implini in curand. Incapacitatea de a alerga traduce lipsa motivatiei si a increderii in sine.
Altar: eliberarea mintii, perioada de relaxare si de conectare la eul dumneavoastra.
Ambulanta: sperantele se vor implini, mai ales daca tin de relatii.
Ameteala: ve-ti trai o mare pasiune amoroasa.
Ancora:fiti mai economa, riscati o perioada nefasta financiar.
Animale:
blande, calme, succes in afaceri. Nelinistite, agresive: mare esec.
Antichitati: fericire familiala; daca le cumparati, va asteapta o posibila mostenire; daca le vindeti, evitati s adati bani cu imprumut o perioada, s-ar putea sa nu ii mai primiti inapoi.
Ardere, foc: va asteapta vremuri tot mai bune, mare prosperitate.
Argintarie: Bani: se va imbunatati situatia financiara; obiecte din argint: tendinte spre zgarcenie.
Armata: Mici obstacole in cariera.
Arme: cineva vea sa va insele.
Artist: Fiti mai economa cu timpul dumneavoastra, aveti tendinta de a fi delasatoare.
Atlas: Apare sansa unei calatorii.
A se ascunde: ganditi-va mai mult inaintea unei decizii. Tineti cont si de sfaturi.
Aur: Succes financiar, celebritate.
Avalansa: Va asteapta schimbari importante pe planul carierei.
Aventura: noroc in dragoste.
Avion: Profit neasteptat, noroc la jocuri.
Urmatoarea litera B


Miri
Offline
Posts: 617
respect
[ 11 ]
 
date: Joi, 17/11/2011, 4:05 PM | message # 2
B: (litera) lucru de importanta secundara în activitatile actuale; spirit practic, rabdare, delasare, sensibilitate, dependenta.
BABA: persoana respingatoare, sacaitoare, posibil periculoasa.
BACALAUREAT: actiune de importanta majora în activitatea actuala, cu scopul de a scoate la iveala calitati personale de care nici nu erai constient; maturizare, seriozitate în crestere.
BACSIS: (primind) jignire, umilire, ai impresia ca faci ceva sub nivelul tau; (oferind) compromis, renuntari împotriva vointei pentru a rezolva o situatie neplacuta.
BAGAJ: opinii, atitudini, sarcini, responsabilitati noi; schimbari, mutari, calatorie asteptata si pregatita din timp; competenta intr-un anumit domeniu, talente deosebite; relatii utile; greutati întampinate, cunostinte necesare, acumulate în timp.
BAIE: nevoie de ordine si organizare în propriile ganduri; impunerea unei ordini în gandire; trebuie sa scapi de unele emotii inutile; (facand baie) nevoie de schimbare pe plan sentimental si emotional; oboseala psihica, nevoie de odihna; (facand baie cu alte persoane) barfe, vorbe neplacute care te pot afecta, intrigi sentimentale; (facand baie în apa murdara) boala, stare de sanatate precara, relatie sentimentala sufocanta, nedemna, producatoare de suferinta; (facand baie în apa curata) vindecare dupa o perioada de boala sau neajunsuri; sanatate, viata lunga, casatorie timpurie; schimbari emotionale profunde, de optica, de mentalitate; relaxare; eliberare de ganduri negative sau rele, de probleme si prejudecati; nevoie de odihna si detasare, de eliberare a mintii de povara grijilor
BAL:companie placuta, flirt, dorinta de a te implica intr-o relatie sentimentala noua; (însotit) distractie, placere, vedelie, lipsa de griji; (neînsotit) disponibilitate pe plan emotional, esti gata de o noua relatie sentimentala, de aceea iesi în întampinarea ei; (mascat) prieteni falsi, minciuni, înselatorii, persoane care vor sa ti se bage sub piele abpordand o fata sau o personalitate înselatoate.
BALANTA:dezechilibru, contradictii, nemultumiri, inegalitate, nedreptate, deosebiri acute; se cere o evaluare corecta a situatiei înainte de a lua o decizie; diplomatie, puutere de convingere, prietenie, simpatie, negociere.
BALAUR: temeri ascunse intime, pe care nu leai dezvaluit nimanui; se cere destainuirea acestor temeri unor persoane de încredere; pericol iminent pe plan sentimental; relatie sentimentala ardenta, dar paguboasa; dusmani pe fata; piedici, eforturi pentru a ajunge la o reusita; se cere înfruntarea pericolului.
BALCON: dorinta de a fi remarcat, de a iesi în evidenta; dorinta de a ocupa pozitii sociale publice, relatii cu persoane cu functii importante.
BALEGA: activitati penibile, înjositoare, umilitoare, dar care pot aduce în cele din urma reusite si succes; compromisuri folositoare, concesii, sacrificii trecatoare, dar profitabile în viitor. (morman) stimulente, impulsionare, încurajare, sperante, planuri de viitor; (animal facand) asteptari mari, sperante, dorinta de a te implica intr-un proiect de anvergura; (în drum) necazuri, vorbe rele, suparari; surprize neplacute; (murdarindute) mici castiguri, mici realizari, solutii de moment, care pe altii iar putea face sa sufere sau care altora lear parea ridicole; (folosind cu un scop precis) planuri de viitor, sperante, perspective, munca, efort depus, pregatiri;
BALENA: protectie, ajutor, emotii coplesitoare; emotivitate exagerata; probleme greu de trecut, cu mult stress; neliniste, zbucium sufletesc; (orca, balena ucigasa) protectia unei persoane ale carei intentii nu pot fi aflate; lipsa de încredere, aparente înselatoare.
BALERIN: suplete, agilitate, rapiditate în actiune, reactii prompte, frivolitate, usurinta de a evita obstacolele; gratie si forta deopotriva.
BALON: (zburand) perioada fericita, succese pe plan profesional sau intelectual, dar la voia întamplarii, în care nu poti avea nici un control; noroc chior, succes neasteptat; (umflat) vise desarte, minciuni, emotii înselatoare; lucruri trecatoare, fara viitor; (spart) frustrari, dezamagiri; proiecte esuate, luciditate, trezire la realitate; (vazand pe cer) sperante noi.
BALTA: griji trecatoare, piedica neimportanta, care poate fi evitata.
BALUSTRADA: (stabila) sprijin în evolutia unui proiect; (subreda, rupta) nesiguranta, teama de a continua.
BANANE: (fruct întreg) eveniment neasteptat, fara a sti ce urmeza sa se întample; perioada de munca grea, de efort sustinut, dar cu rezultate sub asteptari; dorinta de liniste, nevoie de pauza; (stricate) prietenii false. (coaja de banana) pericol, piedici, nesiguranta, teama de a continua; (fruct decojit) dusmanii înlaturati; satisfactie, reusita.
BANCA: (în parc) odihna, repaus, nevoie de relaxare; visare, romantism; (de scoala) nevoia de a acumula noi cunostinte; imaturitate; (financiar) planuri de investitie, probleme financiare.
BANCNOTA: (una singura) lipsuri materiale; incapacitate de a actiona; (mai multe) dorinte de investire, sperante de îmbogatire; (falsa) înselatorie, frauda, risc de pierderi.
BANDAJ: (însangerat) pericol, avertisment; neplaceri daca se continua pe aceeasi cale pe plan sentimental; (alb, curat) se cere precautie si atentie înainte de a începe o actiune noua sau o relatie noua.
BANI: capacitatea de a-ti atinge telurile, în functie de relatia pe care o ai cu banii în vis; putere, (pierzand) nefericire în camin sau în familie; proiecte esuate; temeri de nereusita; (gasind) fericire în casa; idei noi, posibilitati ce trebuie valorificate; sanse noi; (numarand) sanse de a-ti atinge scopurile si visele si de a-ti îmbunatati situatia materiala; rabdare; (economisind) vezi economii; (furand) probleme financiare grave; (multi bani) multumire, siguranta trecatoare; lipsa de griji; (prea putini bani) lipsuri, probleme materiale grave; (primind) vesti importante, sanse de castig; sperante noi; (platind) sacrificiu, raspundere asumata, ghinion; (salariu) primesti ceva ce ti se cuvine, lupti pentru drepturile tale; (castig neasteptat) vesti, sperante, asteptare, surprize.
BARAJ: probleme pe plan familial sau sentimental, incapacitate de comunicare eficienta cu membrii familiei sau cu prietenii; (puternic, din beton) protectie, relatie sentimentala sigura, satisfacatoare; (subred, din lemne) pericol iminent, teama de a te implica sentimental; stare de nervozitate, stress, neîncredere în partener; nevoia de a lua niste decizii importante sub presiunea momentului.
BARBA: (barbat cu barba) relatii cu reprezentanti ai autoritatilor; putere, întelepciune; persoane cu functii importante în aparatul de stat; minciuni; ascunzisuri, nevoia de a apela la înselaciuni; nu cunosti înca adevarata fata a lucrurilor; (barbat care nu are barba în realitate) minciuni, tradare, ascunderea adevarului cu bunastiinta; (femeie cu barba) ghinion, insucces, surprize neplacute; nevoia de a fi mai puternic, mai convingator, apeland la calitati masculine.
BARCA: dezechilibru psihic, nesiguranta, pericol, cale provizorie pentru solutionarea unor probleme emotionale; perioada cu multe griji; (trasa la mal) sfarsitul unei perioade de zbucium intens; noi sanse sentimentale; încercare de evadare din stresul cotidian; (mai multi intr-o barca) nevoia de cooperare, pentru atingerea unui scop comun; nevoie de întelegere în familie sau cu prietenii; dorinta de împacare dupa un conflict; (calatorie linistita cu barca) progres sigur spre reusita; relatie sentimentala satisfacatoare; (calatorie zbuciumata cu barca) suparari, probleme emotionale sau sentimentale
BARIERA: (ridicata) acces liber catre urmatoarele etape ale planurilor personale; siguranta în actiune; progres cert; (coborata) piedici care se vor înlatura cu greu, progres lent; rasturnarea proiectelor; (asteptand la bariera) rabdare în rezolvarea unor probleme; întarzieri, piedici.
BAROMETRU: rasturnari de situatie, schimbari neasteptate, spre bine sau spre rau; se cere mai multa atentie în activitatile personale, pentru a preîntampina esecurile; necesitatea de a evalua foarte bine situatia.
BARZA: un nou început; începerea unei noi etape în viata ta; musafiri; vesti; legaturi cu copiii; teama de sarcina; vindecare dupa boala; ameliorarea unei situatii dificile; revigorare; atmosfera placuta.
BASTON: (de lemn) persoana de ajutor de care va puteti folosi la nevoie, (de cauciuc) la fel ca sus, numai ca aceasta persoana sar putea întoarce la un moment dat împotriva ta; (alb, de nevazator) la fel ca primul, numai ca nu poti sti adevaratele intentii ale acestei persoane, care tear putea însela; (de maresal) la fel ca mai sus, numai ca e vorba de o persoana importanta, cu functii sus puse
BATE: (pe cineva) pedeapsa, avertisment, razbunare; (la usa) încercare timida, teama de a actiona, asteptare, pozitie defensiva, tatonarea terenului înainte de a lua o decizie; (un cui) necazuri pricinuite cuiva, griji; punerea la cale a unor noi planuri sau revenirea la unele mai vechi, aducand aspecte noi în discutie.
BATISTA: (pierzand) actiunile în care teai implicat fie sentimental, fie profesional, sunt în pericol de a se destrama; sentiment de vinovatie; (alba) posibilitate de casatorie; (fluturand de adio) riscuri de despartiri, legaturi rupte, tristete, lacrimi, suparari, calatorii îndepartate; boala usoara.
BAZIN: (de înot) griji; încercare de a uita; nelinisti trecatoare; temeri; probleme emotionale; zbucium sufletesc; (golit de apa) griji puternice; incapacitate de a-ti exprima sentimentele; raceala, distanta în relatie cu ceilalti.
BALCI: placeri simple ale vietii; tendinta spre batjocura fata de altii; întalniri banale cu prietenii; neseriozitate; dispret; pierdere de vreme.
BAZAIT: nervi inutili, situatie agasanta, încercare de a va face cunoscut, de a iesi în evidenta.
BAIAT: semn bun în general; început, situatie incipienta în care va aflati.
BARBAT: (tanar) lipsa de maturitate în actiunile tale; (matur) stii bine ce ai de facut, esti pe drumul cel bun; (cu chip feminin) vulnerabilitate, superficialitate, incapacitate de a te descurca intr-o împrejurare dificila; caracter schimbator, incert, nehotarat; (frumos) superficialitate, încercare de a scapa de responsabilitati prin seductie.
BARBIERI: (singur) sinceritate; faci lucruri cinstite, vizibile, fara teama de a gresi; responsabilitate; (la barbier) cineva încearca sa formeze o imagine falsa despre tine, pentru ca, demascandute, sa încerce sa te raneasca, eschivare; lipsa de responsabilitate; neasumarea sarcinilor proprii, aruncand problemele pe umerii altora.
BATRAN:Întelepciune, putere de a ierta; experienta trecutului, lectii asumate; e timpul sa pui în aplicare cunostintele si lectiile pe care leai acumulat si învatat în trecut; forta trecutului asupra situatiilor prezente.
BAT: protectie; nesiguranta, neîncredere în fortele proprii; dorinta de a fi sprijinit de cineva din afara; certuri usoare.
BAUTURA: (racoritoare) odihna, tihna, relaxare, repaus; (alcoolica) iluzii, minciuna, aparente înselatoare, vise desarte, deruta, confuzie, falsitate; tendinte autodistructive.
BEA: (apa) nevoie de a te implica intr-o relatie sentimentala; nevoie de a fi iubit; nevoie de asociere; (alcool) ignorarea relatiilor sentimentale; afectivitate reprimata; incapacitate de a iubi; (alte lichide) amagire în dragoste; relatii sentimentale înselatoare sau periculoase; întremare a fortelor, vindecare, recuperare a fortelor; (a te abtine sa bei) frustrari, reprimarea emotiilor, incapacitate de a-ti exprima sentimentele.
BEAT: Insensibilitate, amagire, negare, teama de asumare a responsabilitatilor în plan sentimental.
BEBELUS: (plangand) piedici, probleme în plan profesional; proiecte blocate în loc; calitati; (frumos, fericit) stare de multumire personala, inocenta, ingenuitate, lipsa de maturitate, lipsa de griji, perioada linistita, sanse noi, început promitator, speranta; (urat) lipsa de încredere, griji, probleme, piedici neasteptate în proectele personale; (bolnav) stress, zbucium sufletesc, dezamagire; perioada dificila; (mergand sau învatand sa mearga) în proiectele pe care leai început, primele rezultate încep sa prinda contur; sperante mari, promisiuni; (pierzand) pierderea controlului asupra propriilor tale fapte; teama de a nu face fata cerintelor celor din jur; griji; sentiment de vinovatie; (razand) perioada fericita, plina de bucurii si satisfactie; (dormind) perioada de pauza, de detasare fata de problemele în care esti implicat; (în carucior) ajutor neasteptat în proiectele tale, care le vor face sa înainteze; (nascand) dorinta de împlinire, de realizare personala intr-un domeniu al vietii, dinamism, energie, viitor promitator; creativitate, inventivitate, imaginatie, capacitate de creatie exceptionale; (adoptand) acceptarea noilor sarcini, a noilor reponsabilitati în munca de zi cu zi, constient de dificultatile ce apar;
BEC:(aprins) ingeniozitate, creativitate, energie, entuziasm, idei si planuri noi, creativitate; (stins) rutina, banalitate, plictiseala, lipsa de idei si de entuziasm; (spart) renuntarea la proiectele începute din lipsa de noi idei; (colorat) imaginatie bogata, idei neconventionale, originalitate.
BENZINA : (a face plinul) entuziasm, energie, întremarea fortelor, dinamism, noi idei si proiecte, inventivitate, capacitate de munca intr-o perioada foarte aglomerata; (pana de benzina) boala, oboseala, stress, nevoie de odihna, de detasare; (scursa) risipa de energie, îti pierzi vremea cu lucruri inutile; (în sticla) resurse mari de energie, poate înca nefolosite, talente, calitati deosebite ce se asteapta puse în evidenta.
BERBEC: (între oi) siguranta, dominanta, aroganta, încredere în sine, pozitie privilegiata, laude, linguseala, apelarea la pile si cunostinte utile; (atacand) impulsivitate, încapatanare, actiune, asumarea riscurilor, combativitate, curaj, elan, autoritate, nerabdare, spirit întreprinzator, îndrazneala, initiativa; (de spart usa) atac, jignire, pericol, cucerire, victorie împotriva piedicilor.
BERE: dezamagiri, aparente înselatoare.
BETON: rezistenta, siguranta, încredere, putere, forta, curaj, durabilitate, fermitate, neclintire.
BEZELE: despartire, separare temporara, afectiune, prietenie între femei, instinct matern, grija din partea celor apropiati.
BIBELOU: fragilitate, vulnerabilitate, intangibilitate, precautie, stapanire de sine, disciplina, atentie sporita, grija sporita.
BIBLIE: sfat util, cale de urmat, întelegerea situatiei, adevar clar, explicatii necesare, discutii clarificatoare, încredere
BIBLIOTECA: (rafturi pline) folosirea cunostintelor si lectiilor acumulate în folos propriu; (rafturi goale) lipsa de experienta, nevoie de a mai studia; (intr-o biblioteca) necesitatea de a apela la persoane competente pentru a primi un sfat; cautarea unor raspunsuri prin studiu sau din întelepciunea altora; (împrumutand carti de la biblioteca) necesitatea de a urma un curs sau de a apela la cunostintele altora; recunoasterea limitelor personale; (returnand cartile la biblioteca) acumulare de cunostinte, finalizarea unor perioade de studiu, posibilitatea de a oferi altora sfaturi.
BICI: pedeapsa, vinovatie, rasplata asumata pentru o greseala.
BICICLETA: (mergand cu bicicleta) comunicare imatura, ineficienta, dorinta de a fi înteles, exprimare infantila, lipsa de rafinament si maturitate în exprimarea ideilor; (urcand) eforturi constiente în dezvoltarea unor bune relatii cu ceilalti, comunicare buna, fructuoasa; perspective bune; (coborand) comunicare ineficienta, în care esti prost înteles de ceilalti; esecuri neasteptate, gafe, balbe, probleme de exprimare.
BIJUTERIE: lucru pretios, rar, special pentru tine; valori importante; (pentru barbati) bunastare, confort, avere, mari ambitii materiale sau profesionale, achizitii, lupta pentru posesiuni; (pentru femei) placere, afectiune, tandrete, atentie; (false) aparente înselatoare, minciuna, iubire nesincera, parteneri de afaceri necinstiti; necesitatea de a va reevalua principiile.
BILA: (alba) laude, aprecieri, vorbe bune, satisfactii, reusite; (neagra) critici, calomnii, barfe, nemultumiri, nedreptati; (colorate) veselie, nestatornicie, distractii; (de biliard sau de popice) planuri noi, scopuri propuse, teluri ambitioase, dorinta de a reusi.
BILET: (de intrare, de autobuz) permisiune, accept, acord, împacare, întelegere, negociere; (scris) vesti, noutati.
BINOCLU: aprofundare, studiere atenta, detaliere, întelegere perfecta a unei situatii.
BIROU: (încapere la serviciu) probleme birocratice, cu autoritatile, lucru cu acte si documente ce trebuie rezolvate; activitate intelectuala obositoare, stress, sedentarism, imobilitate, incapacitate de a actiona eficient; (masa) noutati de la oficialitati; perioada de studiu sau acumulare de informatii sau cunostinte.
BISERICA: (în interior sau în apropiere) nevoie de protectie, de ocrotire, de liniste sufleteasca; încredere, (în departare) speranta.
BISTURIU: ajutor din afara, dur, dar necesar, pentru a iesi dintr-o situatie dificila.
BIVOL: putere, forta, energie, dar lipsa de agilitate si precizie în ceea ce faci.
BLANA: protectie periculoasa; ocrotire nesigura; (de pret) dorinta de avutie, de posesiuni materiale, de achizitii, de investitii, materialism, avaritie, lacomie, snobism.
BLOC: (de locuit) multiple relatii, cunostinte, dar superficiale; lucru în echipa; cooperare.
BLOCAT: (ceva blocat, fara a avea cheia) piedici, incapacitate de a actiona, perioada de imobilitate; lipsa de idei, de solutii; întarzieri, întreruperi, piedici în evolutia unei situatii din cauze ce nuti sunt sub control; (a bloca ceva cu buna stiinta) dorinta de securitate, asigurare în fata pericolului
BLOND: slabiciune, calm, liniste, tandrete, sensibilitate, afectiune.
BLUZA: cenzurarea, reprimarea sentimentelor, blocaj în exprimarea sau manifestarea emotiilor.
BOALA:neplaceri, suparare; avertisment cu privire la starea de sanatate; grija, atentie sporita; pericol. întârzieri, piedici:
BOBOC: (de floare) început, confidente, secrete revelate, adevaruri iesite la iveala, uimire, frica de necunoscut; (de rata) început, lipsa de experienta.
BOGAT: ambitii mari, idealuri marete, sperante de evolutie si dezvoltare.
BOMBA: (explodând) energie, dinamism, entuziasm, curaj, îndrazneala, originalitate, revolta, forta; surprize, veti neasteptate; (neexplodata) primejdie, pericole, frica de esec, piedici, dusmani; nesiguranta, neîncredere, probleme iminente.
BOMBOANE: dorinta de împacare, de apropiere, de împrietenire; vorbe bune; întelegere; prietenie; ajutor sincer de la cineva.
BORDEI: sentiment temporar de nesiguranta, asociere cu un partener nepotrivit, necesitatea unei schimbari pentru a iesi dintr-o perioada de criza; necesitatea de a renunta la obiceiuri vicioase sau paguboase; nesiguranta, sacrificii, dezorganizare; haos; griji si lipsuri în casa sau familie; reputatie stirbita; impresie proasta în societate.
BOSTAN:absurditati, prostii, batjocura, glume proaste, teama de a cadea în ridicol, gafe.
BOTEZ: investire intr-o functie, asumare de responsabilitati, perioada de îndragostire, acceptarea unei noi relatii, onoruri, laude, modificari în viata sentimentala.
BOX: lupta, conflict, confruntare directa, nevoie de aparare sau de atac.
BRAD: (verde în padure) sanatate, viata lunga, putere, energie fizica, capacitate de munca, rezistenta; (uscat) mici probleme de sanatate, oboseala fizica, nevoie de odihna sau încetinire a ritmului de munca; (împodobit de Craciun) bucurie, dorinta de a fi ocrotit, nevoie de afectiune, asteptare, încredere, speranta, bucurie; (neîmpodobit în casa) tristete, lipsuri materiale, neplaceri, probleme de sanatate, piedici, nemultumiri, dezamagiri.
BRAT: (puternic, sanatos) putere de munca, actiune, initiativa, dinamism, energie fizica, rezistenta, solicitari profesionale; (ranit, slab) oboseala, probleme de sanatate sau pe plan profesional, teama de a pierde locul de munca, probleme de serviciu, întârzierea rezultatelor concrete în munca, piedici.
BRAT LA BRAT: posesivitate, gelozie, lacomie, teama de a fi parasit, limitarea libertatilor, constrângeri impuse pe plan sentimental; cooperare, nevoie de asociere, de companie, de prieteni.
BRÂNZA:rutina, obisnuinta, nimic nou, plictiseala, fleacuri, deziluzii, dezamagire.
BRATARA: (purtând) limitarea actiunilor, oprelisti, stapânirea impulsurilor interioare, frustrari pe plan profesional, obligatii si datorii; (rupta sau pierduta) eliberare de constrângeri, lipsa de griji si datorii; (gasind) noi îndatoriri.
BRICI: desteptaciune, inteligenta sclipitoare, cinism, spirit critic exagerat, limba ascutita.
BRICHETA: flirt, iubire nesincera sau de scurta durata, relatii sentimentale superficiale.
BROASCA TESTOASA: prudenta, perseverenta, stabilitate, încapatânare, evolutie lenta, nevoie exagerata de protectie; lipsa de griji.
BROASCA: (în apa) instinct dezvoltat de autoaparare; griji trecatoare; (în iarba sau pe uscat) incapacitatea de a actiona, de a schimba ceva pe plan sentimental; blocaj emotional; incapacitate de a-ti exprima sentimentele; (de usa) plan nou, musafiri, vizite, calatorii.
BRUNET: temperament puternic, energie, nervozitate, impulsivitate, actiune, dinamism, initiativa, simt practic.
BRUTAR BRUTARIE: sansa de câstig, nou loc de munca, capacitate mare de munca, dorinta de munca, rezistenta la efort îndelungat, ajutor în slujba altora, altruism.
BUBA: defecte, întârzieri, piedici.
BUBURUZA: tandrete, afectivitate, sensibilitate; sanse de casatorie.
BUCATAR:rutina cotidiana.
BUCATARIE: caldura armonie familiala; (pentru barbati) lipsa de simt practic, piedici, încurcaturi, neîndemânare, stângacie, nepricepere; (pentru femei) iscusinta, pricepere, instinct matern, iesire din impas.
BUCHET: sentimente profunde, nevoie de afectiune si atentie din partea celorlalti.
BUFNITA: întelepciune, educatie aleasa; (sunet de bufnita) avertismente, temeri ascunse; perciol.
BULETIN: nerecunoasterea meritelor, controverse, îndoiala, nesiguranta, incertitudini; nevoia de a demonstra ceva; cputarea identitatii, individualitatii, maturizare.
BUMBAC: (pe câmp) abundenta prin efort; (cules) opresiune, supunere, umilire, constrângere.
BUNICI: Sfaturi primte de la rude. Probleme legate de mosteniri, legaturi de familie, legaturi cu originile (tara, oras, sat); (fiind morti, dar vazândui) nevoie de protectie, de afecstiune, de atentie. (ca esti tu bunic) responsabilitati de familie.
BURETE: (a sterge cu buretele) uitare, trecere cu vederea, ignorare, un nou început, ruperea oricarei legaturi cu trecutul; (ca material) dorinta de afectiune, de ocrotire, de atentie din partea celorlalti; egoism, profit; aparente înselatoare.
BURGHIU: nevoia de a analiza mai amanuntit unele probleme, patrunzând an miezul situatiei; iritare, sâcâiala.
BURIC:dependenta, lipsa de curaj, teama de a actiona de unul singur; egocentrism, mândrie, trufie, superioritate, impotanta, laudarosenie.
BURSUC: bosumflare, incapacitate de a comunica deschis cu cei din jur, sentiment de nesiguranta, suparare fara motiv.
BURUIENI:neglijenta, uitare, indiferenta, ignorare; profitori, ipocrizie, necesitatea de deschidere a mintii sau sufletului, de curatire; avertisment cu privire la împovararea de sentimente negative.
BUSOLA: dezorientare, necesitate de a fi ghidat de cineva, de a gasi un exemplu, o directie mai buna.
BUSUIOC: noroc, sanatate, protectie, superstitii, afectivitate, tandrete.
BUSTEAN: impasibilitate, indiferenta, dezinteres.
BUTOI: greutati, imobilitate, dificultati în actiuni, prudenta, acumulari lente
BUZDUGAN: autoritate, putere, energie, superioritate, prestanta.
BUZE: senzualitate, voluptate, pasiune, afectivitate, mare forta de expresie; comunicare usoara cu cei din jur; vesti, discutii.
BUZUNAR: lucruri tinute pentru tine însuti, secrete ascunse, intimitate, valori personale; lucruri sau prieteni la îndemâna, utile; (cu mâinile în buzunar) pasivitate, fuga de actiune, de responsabilitate, neputinta, asteparea unui ajutor din afara, sentiment de culpabilitate.


Zambesc ...printre lacrimi!
edited by: madyedy - Joi, 17/11/2011, 5:30 PM
madyedy
Offline
Posts: 40
respect
[ 2 ]
 
date: Vineri, 18/11/2011, 1:39 AM | message # 3
Cadavru
E semn bun, de viata lunga
Cafea
Daca macini, e semn rau, de cearta si umilinta, din cauza ca nu stii sa te stapinesti; daca bei cafea, e semn bun, de bucurie
Caier
E semn rau. Ai grija sa nu te certi cu cineva apropiat
Cal
Daca e alb, e semn bun, esti iubit de oameni si e semn de casatorie pentru fete; daca e negru, e semn rau, de intristare; daca il calaresti, e semn de desfrinare; daca il vezi alergind, e semn bun de petrecere si cistig; daca paste, e semn bun, de fericire in casnicie, dar si de o suparare mare pentru o paguba neinsemnata; daca trage trasura in care te afli, e semn bun, de viata imbelsugata, lipsita de griji; daca te loveste, e semn bun, de bogatie; daca sare, e semn rau de primejdie; daca e gras, inseamna bucurie, daca e slab, inseamna veste rea; daca e rau, inseamna paguba; daca are sa, e semn de oaspeti; daca vezi cai morti, e semn rau, de nefericire; daca vezi o herghelie, e semn mare de placere
Caleasca
E semn bun, de profit mare din afaceri marunte
Cale (ingusta)
Ai grija: te asteapta necazuri
Calendar
Semn rau, vei primi vesti proaste
Camera
Daca este camera de dormit, e semn bun, de bucurie; daca este sufrageria, e semn rau de saracie sau suparare; daca este camera judecatoreasca, e tot semn rau, de nefericire
Canar
Daca il visezi cintind, e semn rau: vei trece cu greu peste neplaceri
Cana
Daca este goala, sau de cafea, e semn rau, de nenorocire, daca visezi ca bei ceva din ea, e semn bun: vei primi o veste buna
Candelabru
E semn bun; vei merge la petrecere care iti va face mare placere
Capac
Semn rau, de viclenie
Capre
E semn rau, inseamna intristare mare
Cap
Daca e taiat, semn rau, va muri o ruda; daca e tuns, agitatie
Car
E semn de oboseala; ai nevoie de relaxare
Carabina
E semn de revolta
Caracatita
E semn rau caci vei primi vizite neplacute
Carne
E semn de saracie sau boala
Carte
Daca visezi ca citesti, e semn rau, caci te vei intrista; daca visezi ca scrii o carte, tot semn rau este, caci iseamna hotie, paguba
Cartofi
E semn rau, de necaz sau boala
Cartuse (gloante)
E semn bun, vei primi o veste buna
Casa
E semn bun, iseamna casatorie; daca o visezi arzind, e semn rau de intrigi si ingrijorare; daca e ruinata, e semn rau de asemenea, caci prevesteste necazuri in familie; daca o construiesti, e bine, caci inseamna belsug, noroc in afaceri si dragoste
Castel
E semn ca te asteapta aventuri interesante
Castraveti
E semn bun; vei primi oaspeti neasteptati; care iti vor aduce vesti bune
Castane
E bine, inseamna petrecere; daca le visezi in foc, vei avea succes in afaceri
Cas
Daca maninci sau faci cas, e semn rau, de boala, nenorocire, mizerie
Catarama
E semn rau, caci vei avea o suparare neasteptata
Catifea
Semn rau, caci vei fi umilit
Catir
Daca e inhamat la o caruta, e semn ca vei fi invitat la o petrecere
Cadere
E semn rau, inseamna intristare, ingrijorare; daca visezi ca ai cazut de pe acoperis, e semn de boala; daca vezi fructe cazind, e semn de nefericire; daca vezi un arbore cazind, e bine caci vei avea parte de glorie, onoare, marire
Calaret
E bine, vei avea parte de bogatie
Calugar (Calugarita)
E semn rau, fereste-te de accidente; te asteapta tulburari sufletesti
Calatorie
Daca visezi calatorie neasteptata, e bine, inseamna putere sau dobindirea unei averi insemnate; daca visezi o calatorie lenta, linistita, tot semn bun este, caci vei avea viata lunga
Caldare
Daca e mica, e semn de botez; daca e mare, e semn de profit in afaceri
Camasa
Daca visezi ca te dezbraci, e semn rau, de intristare, de boala, moarte; daca o inbraci, e bine. E semn de trai imbelsugat
Camila
E semn rau de griji si certuri
Caprioara
E semn bun, de noroc in dragoste
Capusa
Semn rau; un necunoscut va aduce o veste rea
Carabus
E semn bun, caci prietenii te vor cauta
Caramizi
Semn rau, prevestesc munca grea, zadarnica
Carbuni
Daca sunt stinsi, inseamna moarte; daca sunt aprinsi, vei cistiga bani buni
Carti de Joc
Semn rau, de paguba, neplaceri
Caruta cu doua roti
Semn de boala
Cazind din pat
Daca te visezi, e semn ca vei fi avansat in ierarhie, dar multe griji iti vor cadea pe cap
Ceai
E semn bun, de bucurie mare
Ceapa
Daca visezi ca tai, e semn de suparare mare; daca maninci, neplacerile vor fi din partea rudelor
Ceara
Te vei lasa pacalit usor
Cearta
Daca auzi, e semn rau, caci o veste neplacuta te asteapta; daca te certi cu un prieten in vis, vei auzi vesti bune de la prieteni
Ceata
Semn rau, ai grija sa nu fii pacalit in afaceri
Cenusa
Semn rau, de intristare
Cer
Daca e senin, e semn bun, de liniste sufleteasca si prietenie statornica; daca e rosu, e semn de tulburari si nelinisti; daca e instelat, e semn de insomnie si oboseala; daca e innorat e semn de intristare
Cerb
Daca il vezi alergind, iti vei atinge scopul propus; daca il ucizi, semn rau, de nefericire
Cercei
Daca ii porti, e bine, caci vei face calatoria mult dorita; daca ii vinzi, e bine, caci vei dobindi un cistig la jocurile cu noroc; daca ii cumperi, e semn rau, de suparare
Cerneala
E semn ca dai dovada de credinta si supunere; sau ai prieteni credinciosi; daca e neagra, e rau, inseamna dificultati si mizerie
Cersetor
E semn bun, inseamna cistig nesteptat, noroc in afaceri; daca tu esti cersetorul, vei avea noroc de pace si liniste
Cetate
Daca visezi, e semn de noroc
Cheie
Daca visezi ca o rasucesti in broasca, e semn bun, vei reusi in afaceri; daca sunt mai multe, se vor clarifica mute situatii incurcate
Chimono
Vor sosi musafiri mult doriti
Chitara
Semn bun, caci vei avea parte de bucurii
Cimpanzeu
E semn ca dusmanii te pindesc, dar afacerile merg bine
Cimpoi
E semn bun, vei fi invitat la o ceremonie
Cioara
Daca merge pe jos, e semn rau, de piedici in afaceri; daca zboara, ai grija de sanatate; daca croncaie, cineva apropiat se va imbolnavi
Cioban
Daca este cu turma, prietenii buni se gindesc la tine; daca il vezi sau il auvi cintind din fluier, vei primi o veste care te va bucura
Ciocanitoare
E semn rau, caci vei pierde bani
Ciorapi
Daca visezi ca ii incalti, e semn bun, de liniste si de zile senine; daca ii cumperi, vei primi o rasplata neasteptata
Ciocan
Daca visezi ca bati cu el, e semn bun, de casnicie linistita si spor in afaceri
Cirese
Ai grija cu cine te imprietenesti, caci inseamna nestatornicie
Cismea
Daca apa curge, averea it va spori
Ciung
Daca il vezi in vis, te asteapta eforturi mari
Ciuperci
Daca visezi ca ai gasit sau culegi, te vei imbolnavi
Cizme
Semn bun; te poti apuca de treaba caci vei avea spor, dar asteapta-te la invidie din partea prietenilor
Ciine
Daca te latra, e semn de suparare; daca te musca, vei avea griji mari; daca sunt mai mult si sunt mari, dusmanii te pindesc; daca e ciine de vinatoare, e semn bun, caci vei cistiga la un joc de noroc, daca sunt ciin i mici, e bine, iseamna prieteni buni si credinciosi
Cintec
Daca tu cinti, e semn rau, caci te ameninta o boala sau o suparare; daca auzi cintindu-se, e bine caci e semn de bucurie, vei fi invitat la o petrecere
Circiuma
E semn rau, de saracie mare: circumarul este de asemenea semn rau in vis, caci inseamna ticalosie
Cirja
E semn bun: vei primi un ajutor neasteptat
Cirnati
E semn bun, vei avea un viitor sigur
Cirtita
E semn bun, caci vei primi vesti neasteptate de la un prieten de departe
Clarinet
Daca il auzi cintind, e semn rau: vei fi birfit de cine nu te astepti
Clopote
Daca le auzi batind, e semn rau, caci aduc necazuri si certuri cu dusmanii care te urasc
Closca
Semn bun, de noroc si multumire
Coacere de piine
Semn rau, de foamete si saracie
Coada de vita
E semn bun, de cistig si avere mare
Coasa
Semn rau, veste de moarte
Cocostirc
Semn bun, prieten credincios, sincer
Cocos
Daca il vezi, vei primi o veste buna; daca il auzi cintind, e semn de noroc in dragoste si succes in afaceri
Cocori
Daca ii vezi zburind, e semn bun, caci prietenii te vor ajuta intr-o afacere complicata
Codru
Daca e des, vei fi inconjurat de oameni multi; daca e de stejar sau gorun, vei scapa dintr-un necaz
Coif
E semn bun, de spor in ceea ce faci
Cojoc
Semn de lene si delasare
Colac
Daca este din piine, ai grija sa nu ti se imbolnaveasca (daca ai) copiii. Daca e colac de salvare, urmeaza o perioada de liniste la locul unde muncesti sau in familie
Colivie
E semn de singuratate
Comedie
Daca vezi in vis, e rau, caci vorbe rele se aud despre tine
Cometa
Daca vezi cazind e semn foarte rau, de scumpire, razboi, moarte, sperante desarte, rascoala si alte necazuri
Comoara
Daca sapi dupa ea, inseamna intristare; daca o gasesti, e semn bun, caci te asteapta un viitor stralucit, alaturi de un partener care iti poarta noroc
Compas
Semn bun: ti se va face dreptate
Condoleante
E semn rau, de boala si intristare
Contrabas
E semn de viata agitata, zgomotoasa
Copaci
Daca ii zmulgi, inseamna biruinta impotriva dusmanilor; daca sunt multi si te inconjoara, dusmanul se gindeste la tine; daca e un copac singuratic, un om mare va cadea
Copil
Daca sunt mai multi, nu e semn bun; daca se naste un prunc, inseamna moarte; daca plinge e semn de boala in familie; daca il legeni, nu-ti face sperante mari cu privire la afacerea in curs; daca ride vei primi o veste ce te va intrista; daca e in fata, iseamna sanatate si bucurie; daca se joaca e semn bun, situatia materiala se va imbunatati
Corabie
E semn ca vei primi vesti, dar neinteresante
Coroana
Daca e din flori, vei primi pamint; daca nu, inseamna noroc si glorie
Corbi
Daca ii visezi zburind, e semn rau. Vei fi suparat din cauza unei nereusite
Corset
Semn rau, sa nu ai inceredere in noile cunostinte
Cort
Semn rau, de nesiguranta
Cosciug
Semn bun, cei bolnavi se vor insanatosi
Cos
Daca e cu flori, e semn bun, de bucurie; daca e rasturnat, e semn rau, de saracie si lipsuri, daca e cos de casa (horn), e semn de ploi multe, inundatii
Cotet
Daca e de gaini, e semn bun, caci vei avea parte de cistig, dar vei munci
Craniu
E semn ca vei lua o hotarire importanta intr-o problema sentimentala
Cratita
Semn rau, speri in zadar
Crocodil
Daca te ameninta, te vei indragosti fulgerator de cineva; daca il vezi dormind sau intrind in apa, e semn rau, caci te ameninta oameni rai si dusmanii te urmaresc
Crin
Semn de logodna
Croitor
Semn rau, de griji si de necazuri
Cruce
E semn bun, caci vei trai in liniste si vei avea un viitor stralucit. Daca iti faci cruce in vis, e semn ca vei regreta pentru certuri neintemeiate
Cuc
Daca il auzi cintind, e semn rau, va muri cineva; dusmanii te birfesc
Cucui
Semn bun, vei fi onorat si cinstit
Cucuvea
Daca o vezi, e semn de paguba, neintelegere; daca o auzi cintind, e semn rau, de boala, ghinion, chiar de moarte
Cui
Daca visezi ca bati cuie, vei face o calatorie in curind dar lipsita de profit
Cuier
E semn rau, dorintele nu-ti vor fi implinite
Cumpana
E semn rau de nefericire si moarte
Cumatrie
Semn bun, bucurie
Cununa de aur
Daca e din aur sau flori, e semn de casatorie apropiata sau de mostenire insemnata
Cuptor
Daca-i fierbinte, vei afla o noutate placuta
Curcan
Daca se umfla in pene, vei scapa de necazuri, dar cu mari eforturi
Curcubeu
Pentru cei saraci e noroc, pentru cei bogati e semn de nefericire; dar mai inseamna si indreptarea vremii si pace sufleteasca; te vei impaca cu un prieten vechi
Cutremur
E semn de schimbare mare; vei primi o veste rea de la o persoana din strainatate



...am invatat sa plang cu zambetul pe buze...
ElegantFM
Offline
Posts: 1952
respect
[ 15 ]
 
Forum » E-Opinions » Despre vise » Interpretare vise - semnificatia viselor
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare:

Ported to uCoz - WebStory
Top