ElegantFM

18/05/2024

Added by ElegantFM
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 6

Suflet inghetat!



       A fost odata un suflet inghetat. Il inghetasera singuratatea si  lipsa iubirii  si hiberna intr-o cochilie de gheata pe care iernile o sporeau mereu cu suflarea lor rece facand-o tot mai de nepatruns.

        Nici macar verile ce treceau peste el nu reuseau sa-i topeasca platosa de tristete inghetata, desi uneori parea ca incepe sa se dezmorteasca… dar poate ca numai lacrimi erau picaturile ce se rostogoleau dinspre el subtiindu-i silueta translucida.

       Straniu a fost ca-n curgerea monotona a timpului peste acea dimensiune abstracta, tocmai o iarna a fost cea care l-a trezit din letargie. O iarna cenusie, lipsita de scanteierea albului orbitor al zapezii, dar care respira blandete cu toate adierile vantului si cu toate brizele marii. Si sufletul inghetat se trezea la viata inflorind in iubire cum infloresc a doua oara copacii in toamnele tarzii.

        Dar inca si mai straniu a fost ca mai apoi, o noapte torida de vara a fost cea care avea sa-l inchida din nou in scoica lui de gheata, despuindu-l lent de toate visele si iluziile, de toata fericirea abia intrezarita. Si de-atunci nici o iarna nu mai avea sa-i fie blanda ca aceea ce scuturase asupra-i inmiresmate petale de trandafir.

        Dar acum sufletul inghetat nu mai sufera, desi abia mai poate respira sub gheata dusmana ce creste mereu asupra-i, ci retraieste mereu si mereu clipa de fericire ce i-a fost daruita, hranindu-se cu ea si hranind-o cu sine ca sa n-o lase sa moara. Iar daca uneori mai plange, lacrimile lui nu mai sunt amare, ci duioase, de dor si iubire. De-aceea poate ca si casuta de gheata capata, incetul cu incetul, forma de inima.

More information on the forum
comments (6)
  • Answer Quote
    Just

    03/02/2012 10:48 PM

    ..suferi...asa ca incerci sa te protejezi cumva, iar sufletul iti ingheata incet incet...Frica de suferinta te indeparteaza de toti cei care ar putea sa te sprijine...de toti cei care te-au iubit candva...iar in piept simti doar un sloi de gheata...fara speranta ca, intr-o zi cineva va avea rabdare sa-l topeasca...

  • Answer Quote
    Iulia

    01/02/2012 10:34 PM

    Bvo Buni . adevarat ...dar si daca nu ai pe cineva langa tine ramai tot la fel de inghetat cu speranta ca poate va aparea intr-o buna zi cineva si va incerca sa te scoata la lumina soarelui care va topi pentru totdeauna sufletul inghetat !

  • Answer Quote
    ElegantFM

    31/01/2012 4:09 PM

    Avem zile bune si zile proaste.
    Avem clipe fericite si clipe triste.
    Avem momente cand simtim ca toata lumea e a noastra si momente cand am vrea sa ne ascundem de toata lumea.
    Suntem sensibili sau puternici.
    Toate astea depind de noi si de cei din jur,uneori un simplu cuvant te poate duce in rai sau dupa caz....te poate ucide.
    Exista momente cand am vrea doar un umar solid si o batista curata a unei singure persoane ,dar acea persoana nu poate fi prezenta din pacate...si trecem mai departe ...

    Da,Buny exista si suflete care se completeaza reciproc uneori si daca altceva nu pot face pentru tine ...macar te asculta si asta iti da o senzatie ca nu esti singur pe pamant,iar ca sa faca asta trebuie sa fie acel suflet ,cel pe care tu il doresti ...nu oricine.

    Mo ,sufletul meu bland,o sa iti raspund la intrebare...
    Nu este cineva anume ,poate fi oricine si nimeni,a fost doar un moment de sensiblitate ...o poveste.

  • Answer Quote
    djdiamant

    31/01/2012 2:20 AM

    eu vroiam mai amanuntita povestire..ma refer continut prelungit,precum si un final amanuntit..astept completarea..aaa app cine e sufletul inghetat? broken

  • Answer Quote
    Bunicutza

    30/01/2012 11:28 PM

    Fiecare om iubeste intr-un anumit fel si are nevoie sa fie iubit intr-un anumit fel...pot sa te iubeasca oricat de multi oameni si nu e de ajuns...dar e suficient sa te iubeasca doar unul singur exact asa cum simti tu ca ai nevoie...

  • Answer Quote
    Bunicutza

    30/01/2012 10:53 PM

    Foarte frumos Lili dar si acest suflet inghetat cand simte ca se apropie de el alt suflet o sa se dezghete si poate o sa le fie bine impreuna si o sa treaca mai usor despe obstacole si durere . EU sunt pe parere ca suferinta o poti duce singur dar daca ai pe cineva langa tine care te poate asculta , te sprijina simti ca poti merge mai departe in viata .

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top