ElegantFM

18/05/2024

Added by DJ_C@T@
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 8

Stupidity should be painful

,,E uşor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune."

Am inceput cu acest citat din Eminescu dintr-un motiv simplu: mazgaliturile de coltul paginii pe care le-am vazut in ultima vreme pe facebook si nu numai. Aceste adunaturi sinistre de cuvinte goale sunt aruncate fara noima in niste texte care vor sa stoarca o lacrima cititorilor si, mai cu seama, cititoarelor care intre doua telenovele columbiene, isi mai arunca, firav, un ochi pe cate un blog sau retea de socializare.
Dragilor,dragelor, dezamagirea mea e crunta. Ma asteptam la mai mult patos, mai mult sentiment, nu la porcariile astea de adolescenti cu acnee. Textele voastre pline de suflet ,,la leu" n-au facut altceva decat sa imi aminteasca de nuvelele lui Caragiale. Aceleasi mamite si aceiasi copii prostiti de grija excesiva a lor, care plang ,,beletul" pierdut.
Deschideti ochii, trageti aer in piept si pastrati frustrarile pentru voi, nu va mai chinuiti sa ni le bagati pe gat.
In incheiere, vreau sa va rog sa cititi definitia de mai jos cu o foarte mare atentie, are o stransa legatura cu voi. 

PENÍBIL, -Ă, penibili, -e, adj. Care provoacă o impresie neplăcută, supărătoare; greu de suportat, apăsător, jenant. – Din fr. pénible. 
Sursa: DEX '98 (1998)

More information on the forum
comments (8)
  • Answer Quote
    Just

    03/08/2013 0:16 AM

    Asa e. multumesc! kissing

  • Answer Quote
    Just

    02/08/2013 2:37 AM

    E bine ca pot conta mereu pe tine!  kissing

  • Answer Quote
    Just

    01/08/2013 11:06 PM

    Ei bine, o fi politica din România de proastă calitate, dar măcar se plătește bine, mulțumesc pentru sfat. Nu e un discurs de „women's power". Nu văd nicăieri în ceea ce am scris ceva care să aibă legătura cu femeile, bineînțeles înafară de referirea la cititoarele pomenite de tine. Eu sunt de părere că bărbații sunt la fel de capabili să mâzgălească pe colțul paginii și să se uite la telenovele. Nu consider că mă îndrept spre o părăpastie a minții, dimpotrivă sunt deschisă în gândire, poate spre dezavantajul meu. Iar viața mea e cât se poate de ancorată în realitate. O să am grijă să învăț din experiențele mele. Mulțumesc pentru urare. Nu a fost o încercare de pus la punct ci doar o încercare de a sublinia că fiecare persoană are dreptul la libere exprimare indiferent dacă nouă, celorlalți, ne place sau nu ce face cu acest drept!

  • Answer Quote
    Just

    01/08/2013 2:43 PM

    Sunt sigură, că Eminescu s-a referit la oamenii care își dau aere de mari scriitori și se consideră extrem de talentați făcând publice creațiile lor puerile. Te-aș ruga totuși să ții seama de faptul că aceste „adunături stupide de cuvinte goale” cum le numești tu, sunt simple exprimări a stării de spirit ale unei persoane, care nu încearcă să stârnească nimănui mila ci probabil încearcă să primească uneori confirmarea faptului că nu este singura care simte acest lucru. Deasemeni te-aș ruga să ții cont de faptul că aceste ”mâzgâlituri de colțul paginii” le-ai văzut în ultima vreme pe facebook, o rețea de socializare  adresată oamenilor din întreaga lume și care nu cere calitate sau talent pentru a aproba ”publicarea” unor fraze care exprimă o stare de spirit. Dacă ceea ce cauți este calitate, țin să te anunț că locul este greșit. Te sfătuiesc să apelezi la site-uri și reviste de specialitate. Nici pe una dintre „cititoarele care între două telenovele columbiene își mai aruncă, firav,un ochi pe câte un blog sau o rețea de socializare” nu le interesează dacă frazele pe care le citesc, și care le plac, pentru că altfel nu le-ar citi, sunt scrise sau nu de către o persoană talentată sau care poartă titlul de scriitor. Bănuiesc că citesc și apreciază aceste fraze numai pentru faptul că ceea ce este exprimat prin ele rezonează cu propriile lor sentimente. Nici unul  din cei/cele care scriu aceste mâzgâleli nu se consideră scriitori. O recomandare ar fi să încetezi a citi frustrările altora.  Nu ți le recomandă nimeni. Nu te roagă nimeni să le citești, cu atât mai puțin să-ți impună!

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top