ElegantFM

18/05/2024

Added by Just
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 12

Siii?...Ce daca?

Oare conteaza atat de mult?Este atat de importanta?Are un efect major asupra noastra?ne caracterizeaza?
Va intrebati despre ce vorbesc nu'i asa?
Despre parerea celor din jur.
Avem tendinta sa tinem mereu cont de ce zic cei din jurul nostru.Sa ne doara cuvintele lor.Sa gandim fiecare pas ca sa "nu intram in gura lumii".Ne poate face "insignifianti" sau ne poate duce "in al noualea cer".
Intrebarea ce sta permanent in gandurile noastre este "Oare ce va spune lumea?"
Dar chiar ar trebui sa ne pese?
 
           

More information on the forum
comments (12)
  • Answer Quote
    Just

    07/10/2011 9:13 PM

    Lânga Tokio traia un vestit razboinic Samurai, care a decis sa-i îndrume pe cei tineri în budismul Zen. Se spune ca în ciuda vârstei înaintate, el putea înfrânge orice adversar.

    Într-o dupa-amiaza, un luptator - cunoscut pentru lipsa lui de scrupule - a ajuns în localitatea unde traia batrânul Samurai. Era cunoscut pentru tehnicile lui de a provoca la lupta, astepta pâna când adversarul facea prima miscare si apoi, fiind daruit cu destula inteligenta pentru a corecta orice greseala ar fi facut, contraataca cu viteza.

    Tânarul luptator nu pierduse înca nici o lupta. Auzind de reputatia Samuraiului, a decis sa-l învinga pentru a-si mari faima. Toti studentii erau împotriva luptei, dar batrânul Samurai a acceptat provocarea. S-au adunat toti în piata din centrul orasului, iar tânarul a început sa-l insulte pe Samurai. A aruncat câteva pietre în directia lui, l-a scuipat în fata, i-a aruncat toate insultele ce exista sub soare, i-a insultat pâna si pe stramosi. Timp de câteva ore, a facut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar batrânul ramânea impasibil. La sfârsitul dupa-amiezii, simtindu-se obosit si umilit, razboinicul a abandonat si a plecat.

    Deceptionati de faptul ca maestrul primise atât de multe insulte si provocari, studentii l-au întrebat: "Cum ai putut rabda atât de multa umilinta? De ce nu ti-ai folosit spada, chiar daca stiai ca ai fi pierdut, în loc sa-ti expui lasitatea în fata tuturor?"

    "Daca cineva vine la tine cu un cadou si tu nu îl primesti, cui apartine cadoul?" - întreba Samuraiul.
    "Celui care ti l-a oferit - replica unul dintre discipoli."
    "La fel si cu orice mânie, insulta sau invidie - spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continua sa apartina celui care le-a purtat."

    In viata de zi cu zi sunt nenumarate situatiile in care ne trezim prinsi fara sa vrem in tot felul de situatii nedorite. Fiecare clipa isi are darul ei. Unele daruri ne sunt de folos, altele ne incurca. Totul depinde de tine. Poti alege sa accepti orice cadou si sa fi inclus in planurile altora, sau sa fi selectiv... si sa accepti doar acele cadouri care te ajuta in cresterea ta.

  • Answer Quote
    ElegantFM

    25/09/2011 2:24 PM

    Mai ales daca vine de la cineva la care tii...

  • Answer Quote
    Just

    25/09/2011 6:48 PM

    Lucru care e si normal.Si cateodata si benefic.Daca o persoana draga iti atrage atentia asupra a ceea ce faci rau...e mai bine pentru tine...pentru ca te poti schimba.

  • Answer Quote
    Adryan

    19/09/2011 2:10 PM

    Inainte imi pasa si mie de ceea ce spun cei din jurul meu , ma durea vorbele rele care emanau din ei , acum in schimb iau in seama doar vorbele prietenilor de suflet , care stiu ca imi vor binele de restu putin imi pasa . Gura lumii o astuppa doar pamantu haha ca sa nu mai vb sa barfeasca e.t.c , numai imi pasa de ei sa ma vorbeasca pana li so inclesta limba in gura haha ura

  • Answer Quote
    Just

    19/09/2011 6:30 PM

    Ady bravo ...ce bine ar fi daca as putea sa spun si eu cu atata nonsalanta..."Nu-mi pasa de gura lumii!"si totodata sa si simt lucrul asta.

  • Answer Quote
    ElegantFM

    19/09/2011 2:05 AM

    Din pacate cam toti tinem seama de "gura lumii" ,uneori chiar in detrimentul nostru...
    Poate ar trebui sa nu uitam ca asta e vreme ..."nesimitirii" si sa ne vedem de bine capului.

  • Answer Quote
    Just

    19/09/2011 6:34 PM

    Ar fi bine.Numai ca NOUA NE PASA. cry Ne pasa de ceea ce spun altii despre noi, de ceea ce cred altii despre noi, de felul cum ne vad ceilalti.Dar viata merge inainte.

  • Answer Quote
    ElegantFM

    19/09/2011 6:49 PM

    De asta poti fi sigura micuta mea ,cu bune si rele ...viata merge mai departe,iar daca ne-am lovit de pragul de sus...il vedem si pe cel de jos!

  • Answer Quote
    Just

    19/09/2011 7:11 PM

    Daca nu dam cu capul nu vedem zidul nu asa se intampla mereu.

  • Answer Quote
    ElegantFM

    19/09/2011 8:28 PM

    Din pacate ,unii invata doar din greseli proprii...

  • Answer Quote
    ingeras

    18/09/2011 11:51 PM

    este un proverb vechi micuta ,,gura lumii numai pamantul o astupa ,,asa ca ,cainii latra ursul merge noua sa ne fie bine

  • Answer Quote
    Miri

    18/09/2011 11:25 PM

    "Sa fie sanatosi" cei care ne vorbesc.....Pai daca nu am fi barfiti nu ar stii lumea de noi nu-i asa?Doi bani nu dau pe astfel de persoane.

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top