ElegantFM

18/05/2024

Added by crismari
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 8

Pauza intr-o relatie

Vine un moment in fiecare relatie in care sentimentele de iubire se transforma in prietenie, apreciere, obisnuinta, atasament, dependenta, respect, iar atractia incepe sa dispara incetul cu incetul si astfel incepi sa-ti pui tot felul de intrebari si sa nu mai fii sigura de ceea ce simti pentru partenerul tau.

Sa fii cu aceeasi persoana mereu nu-ti mai alimenteaza fericirea, poate pentru ca a intervenit monotonia, persoana de langa tine nu-ti mai starneste interesul, sau poate ca ai intalnit pe altcineva care iti face inima sa bata mai tare si simti din nou fluturasii aia pe care nu i-ai mai simtit de mult timp cu actualul si asta te face sa-ti pui la indoiala sentimentele fata de el.

Si totusi nu vrei sa-l pierzi, in primul rand pentru ca este o relatie stabila si asta iti ofera siguranta, stii ca el te iubeste si ca poate nimeni altul n-ar mai face-o asa, in al doilea rand ti-ar fi foarte greu sa ramai singura dupa atata timp in care el ti-a fost alaturi si o noua relatie presupune mai mult efort si atentie din partea ta. Prin urmare e mult mai comod sa ramai in relatia pe care o ai deja.

Astfel cea mai buna solutie in situatia asta pare a fi "pauza " care presupune sa stai o perioada de timp (mai mica sau mai mare)departe de cel cu care nu demult vroiai sa-ti imparti viata, timp in care poti sa-ti pui gandurile in ordine si sa-ti dai seama ce simti si ce vrei de fapt.
Dar pauza intr-o relatie nu are numai avantaje, din contra, poate sa te indeparteze si mai tare de partenerul tau si sa te faca sa-ti dai seama ca de fapt poti trai foarte bine si fara el.

In ceea ce-l priveste pe partener, faptul ca persoana pe care o iubeste ii cere o pauza ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru el, sa-l faca sa-si dea seama ca ceva nu este in ordine si ca ar trebui sa faca ceva in legatura cu asta pana nu e prea tarziu. Iar cea mai buna solutie, mai buna si decat pauza, este comunicarea: sa discute sincer si deschis cu partenera pentru a intelege ce anume nu o mai multumeste din relatia lor si sa incerce sa schimbe unele lucruri (in bine) si nu sa astepte ca pauza sa resolve tot pentru ca … n-o va face.

Eu, care am trecut prin asa ceva, nu pot sa zic nici ca nu sunt de acord cu pauzele intr-o relatie, doar ca asta nu inseamna ca ele rezolva tot fara ca tu sa faci nimic , iar in cele mai multe cazuri nu au happy end-uri, si nu pot nici sa zic ca e imposibil ca cei doi parteneri sa se reindragosteasca doar ca, stii... nu poti sa te indragostesti de cineva doar pentru ca iti propui asta si mai ales este foarte greu sa te reindragostesti de o persoana pe care o cunosti foarte bine, pentru ca sunt foarte mici sansele ca aceasta sa te mai poata surprinda.

Si acum… e bine sa renunti la o relatie de lunga durata, sa calci peste toate promisiunile si declaratiile de dragoste pe care le-ai facut in timpul asta, doar pentru ca nu mai esti indragostita? Merita sa dai dovada de egoism si sa-l ranesti pe cel care te iubeste pentru a fi tu fericita?


Fluturas_Zglobiu

More information on the forum
comments (8)
  • Answer Quote
    Ale

    14/09/2012 2:25 PM

    Super itwasntme

  • Answer Quote
    shosho

    14/09/2012 1:09 AM

    Ar fi minunat daca am stii cand sa dam drumul acelor detalii din viata noastra care ne fac rau si ne ranesc... Ar fi si mai minunat daca am putea sa facem acest lucru, punandu-ne in acelasi timp la adapost de orice sentiment de vina, de remuscare sau de suferinta. Ar fi nemaipomenit daca ai putea sa te eliberezi de tot ceea ce te doare. Exista insa unele momente intr-o relatie in care se ajunge intr-un punct mortTrebuie insa sa admiti ca uneori pauza intr-o relatie este binevenita. Pauzele sau despartirile temporare sunt menite sa-ti deschida larg ochii. In timp, este foarte probabil sa realizezi ca a dori pe cineva care a incetat sa te mai doreasca sau care nu mai are ce cauta in viitorul tau este un mod de automutilare sufleteasca. Incetezi sa te mai pedepsesti cu propria-ti mana si accepti despartirea. Uneori a stii sa renunti constituie cel mai mare act de curaj si de demnitate. A te agata de o persoana sau de un episod din trecut care si-a indeplinit rolul in piesa vietii tale nu poate decat sa te infunde si mai tare.Dupa pauza nu exista insa decat doua mari posibilitati. Cei doi parteneri fie restabilesc angajamentul initial, fie se implica intr-un mod serios intr-un proces de detasare. Pe masura insa ce timpul trece, percepi lucrurile intr-o noua lumina si le privesti cu obiectivitate. Acum realizezi daca relatia voastra merita sau nu inca o sansa, daca este posibil sa se ajunga iarasi in punctul in care ai lasat-o sau daca lucrurile se pot remedia. Se poate intampla sa te intorci intr-o relatie mai matur, mai precaut si mai hotarat ca niciodata sa lupti pentru lucrurile in care crezi. Sa lupti pentru relatia voastra daca tu consideri ca aceasta merita.PS....fluturas tu esti adepta relatiei punct si e la capat???? acelasi rebel ...SHO floare

  • Answer Quote
    crismari

    14/09/2012 7:43 PM

    Nu chiar. In mod normal prefer sa raman cat mai mult in vechea relatie (ideal ar fi sa nu se termine niciodata). Sa incerc s-o salvez, mai ales daca sentimentele sunt inca vii, decat sa ma avant intr-o alta, care are poate si mai putine sanse sa dureze.
    Insa atunci cand incerci iar si iar si ajungi la acelasi rezultat, cred ca e mai bine sa pui punct. O relatie de genul asta te tine pe loc. Nici nu poti renunta la ea, dar nici nu avanseaza. Si in situatia asta,cred ca cel mai bine este sa-ti faci curaj si sa-ti alegi alt drum, oricat de greu ti-ar fi.

    PS: Citeste si "Singuratatea in doi".. are legatura.

    Fluturas_Zglobiu

  • Answer Quote
    Just

    11/09/2012 8:55 PM

    Nu cred in pauze.La mine e alb sau negru.Il iubesti sau nu.Daca dragostea dispare, il vei rani oricum mai devreme sau mai tarziu, nu poti sa stai cu el doar din mila pentru ca mila doare uneori mai tare decat orice altceva.

  • Answer Quote
    ElegantFM

    11/09/2012 8:18 PM

    Pauza...nu stiu ,cel putin pentru mine ,imi suna a amanarea unei despartiri...
    Daca ai ajuns la concluzia ca iti trebuie "aer" ,ca cel de langa tine te sufoca...mai bine pui STOP!
    Nu vad un lucru bun in a o lua fiecare intr-o alta directie ...

  • Answer Quote
    crismari

    11/09/2012 8:36 PM

    Ai dreptate Elegant. Pauza doar amana inevitabilul. Insa pare a fi singura solutie stunci cand sunt multe sentimente la mijloc si ai nevoie de timp ca sa analizezi mai bine situatia.

    Fluturas_Zglobiu

  • Answer Quote
    ElegantFM

    11/09/2012 8:38 PM

    Elegant FM e numele meu pe site.Lili e numele meu.

  • Answer Quote
    Miri

    11/09/2012 0:02 AM

    Pauzele lungi si dese cheia marilor succese :))

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top