ElegantFM

18/05/2024

Added by Just
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 8

Momente din viata

                                                                                                                Amintiri
 
Traim prin amintiri, bune sau rele, ele ne definesc. Chiar daca ne amintesc de lucruri bune sau rele, de zambete sau lacrimi, ele raman in sufletul nostru pana in ultima clipa a vietii. Amintirile din anii de liceu sunt poate cele mai frumoase: prima intalnire cu colegii, fiecare zi de nastere sarbatorita impreuna, fiecare petrecere, fiecare bal, fiecare activitate, toate reprezinta amintiri ce vor ramane in inimile noastre chiar si dupa ce totul se va sfarsi. Nu vom uita niciodata bucuriile, nu vom uita niciodata esecurile, nu vom uita niciodata sfaturile primite. Ele sunt cele care ne fac sa fim ceea ce suntem.
Nu vom uita niciodata persoanele care au fost alaturi de noi, fiecare cearta si fiecare impacare. Fiecare moment in care au fost alaturi de noi sustinandu-ne.
Traim prin amintiri pentru ca ele sunt atat de firesti incat rareori le acordam importanta cuvenita. Si nu vom realiza niciodata cat de importante sunt pentru noi pentru ca un om fara amintiri este ca un cimitir cu cruci fara nume.

                  
Esecuri

Si ce e viata fara esecuri? Se poate numi viata? Trebuie sa cunosti si raul ca sa stii daca ceea ce faci este bine. Esecurile sunt la fel de importante ca si realizarile. Ne arata punctele noastre slabe, ne spun  nu esti asa de perfect precum te crezi, inca ai de muncit. Esecurile sunt cele care ne dau peste nas de fiecare data cand credem ca am atins perfectiunea. Sunt cele care ne impulsioneaza, pentru ca succesul vine din esec dupa esec. Ceea ce nu te ucide te face mai puternic asa incat nu trebuie niciodata sa-ti fie frica de greseli.

Un esec poate fi sansa unui noi inceput.
Si da, inevitabil, viata de liceu a fost presarata ici si colo de esecuri: o nota proasta, a atitudine gresita , o vorba spusa aiurea, un eveniment tratat cu neseriozitate. Consecintele acestor lucruri au fost cele menite sa ne faca sa vedem realitatea.
 
 
                                                                                                                  Realizari

Pentru a obtine mari realizari, trebuie sa visam, dar si sa actionam spunea Anatol France.
Nu putem doar sa visam la lucrurile pe care am vrea sa le facem, trebuie sa luptam pentru ceea ce vrem. Niciodata nu vom reusi in viata daca asteptam sa ni se ofere tot ceea ce ne dorim. Realizarea unui scop depinde de vointa si hotarare.
Am realizat in toti acesti ani ca prietenii adevarati nu te parasesc niciodata, ca nu exista nu pot, numai nu vreau, ca destinul nu este scris, tu il scrii prin fiecare hotarare pe care o iei. Am realizat ca niciodata nu e prea tarziu sa reusesti, ca nu trebuie sa ceri de la o persoana mai mult decat este dispus sa-ti dea, ca viata e un amalgam de suisuri si coborasuri. Am invatat ca pentru a primi respect trebuie sa oferi respect, am invatat sa-mi stapanesc emotiile, am invatat ca poti sa comunici cu fiecare om daca ai atitudinea potrivita.
Dar mai ales, am invatat sa fiu om ! 
 
 
Asta scriam acum ceva vreme in cadrul unui proiect...si acum...recitind..mi-am dat seama ce dor imi va fi de viata mea de pana acum.De zilele petrecute alaturi de colegii mei, de dupa-amiezile in care fugeam direct la calculator sa intru si sa va salut si de serile cand nu ma induram sa plec de aici stiind ca a doua zi consecintele vor fi vizibile sub forma cearcanelor mele...  Deja ma apasa responsabilitatile noii mele vieti de adult si realizez incetul cu incetul ca nu stiu cine sunt de fapt si ce vreau cu adevarat...si gandul acesta ma inspaimanta...Sper sa reusesc pana la urma sa devin un adult responsabil si sa ajung la inaltimea asteptarilor pe care ceilalti le au in privinta mea.Va iubesc!    
 
                            

More information on the forum
comments (8)
  • Answer Quote
    valy

    26/01/2012 2:38 PM

    fain articol . cite maturitate intr-un corp atit de tinar , cita intelpciune intr-o pers atit de frageda deobicei mai gasesc eu ceva de aruncat din zbor sau de completat dar aqm am ramas doar cu un zimbet lung si cu bucuria ca intr-o lume nebuna in care toti ne prostim jucindu-ne propriul rol ca cel de linga noi sa nu stie cind nu ne este chiar asa de bine cum vrem sa para ptr a nu-i speria pe cei mai slabi . iti mutumesc ca ai reusit sa imi iei piuitul si sa ma arunci intr-o lume unde se intilnesc dezamagirile si esecurile si realizarile vietii , sa-mi amintesc de=o piesa rapp rom in care un batrin se priveste in oglinda si isi intraba imaginea din visurile lui ce s-a ales si ce a realizat in viatza din visurile copilariei si unde se afla la maturitate

  • Answer Quote
    ElegantFM

    26/01/2012 2:44 PM

    Vali , o sa mai gasesti din partea acestei mici fetite articole de acest gen sau la fel de bine scrise,este poate un copil prea serios ,prea educat in timpurile noastre,prea exigent cu ea insasi ...e mandria mea de copilita.

  • Answer Quote
    Miri

    25/01/2012 1:39 AM

    Ce fete pupacioase avem noi aici..:D Hug2

  • Answer Quote
    djdiamant

    23/01/2012 10:42 PM

    se vede ca fata mea invata la scoala stie sa scrie mai bine ca doamna profesoara..frumoas articol ,papusica mica hugs :hugs: Emineasca lu tata flowers :flowers:

  • Answer Quote
    Just

    24/01/2012 5:23 PM

    Multumesc tati Mo kissing
    ...nu intotdeauna reusesc sa exprim exact ceea ce vreau sa spun...dar ma straduiesc...

  • Answer Quote
    ElegantFM

    23/01/2012 8:48 PM

    Interesant articol si foarte bine scris ,poate prea serios dar foarte complex.
    Amintirile....cine nu are asa ceva ?Din vremea de liceu si dupa ea...
    De-a lungul vietii adunam atatea amintiri incat uneori trebuie sa le triem si sa incercam sa estompam ceea ce odata ne-a deranjat sau ne-a facut rau.
    Uitam , dar nu iertam unele lucruri rele ,pastram in gand persoane iubite si rude apropiate...Regretam unele situatii ,dar e prea tarziu...
    Ma faci sa devin nostalgica...
    Esecuri...
    Sunt ,e imposibil sa crezi ca nu ai gresit nimic ...sa nu simti asta...
    Realizari...
    Exista la fiecare in parte ..


    O sa ma opresc un pic la partea finala ...
    Micuta (asa te voi numi pentru ca esti piticuta mea )probleme de acest gen isi face orice om de bun simt ...e adevarat ca in ziua de azi din ce in ce mai putini sunt cei care constientizeaza pe ce lume sunt si mai ales generatia ta ...
    Asa cum te cunosc nu cred ca ai de ce sa iti faci griji,esti un copil mult prea atent cu ceea ce il inconjoara ,nu cred ca vei avea probleme vreodata.
    Anii de liceu vor ramane in urma si vor veni cei de facultate ,de unde la fel de greu iti va fi sa iti iei adio la final...
    Ca te iubesc piticanie mica stii sigur si nu mai insist! kissing

  • Answer Quote
    Just

    24/01/2012 5:30 PM

    sunt aproape 3 ani de cand sunt alaturi de tine si imi amintesc de momente bune si rele...care intr-un final ne-au facut atat de apropiate...
    Am invatat multe de la tine si pentru asta iti multumesc.Datorita tie am reusit asa trec peste retinerea mea initiala si sa scriu...asa ca totul ti se datoreaza tie mama mea draga kissing

  • Answer Quote
    ElegantFM

    24/01/2012 8:08 PM

    kissing Micuta mea draga!

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top