ElegantFM

18/05/2024

Added by crismari
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 9

Ma poti ierta?

Oricat de mult ai iubi o persoana este imposibil sa faci totul perfect si sa nu gresesti niciodata fata de ea. Doar ca unii din noi reactioneaza destul de ciudat atunci cand iubesc si gresesc iar si iar si asta il indeparteaza pe cel iubit si oricat de tare ai regreta faptul ca ai mintit sau tradat, nu poti intoarce timpul si e foarte probabil ca nimic sa nu-l mai poata aduce inapoi.
In aceeasi masura, si pentru cel tradat este o situatie destul de dificila, mai ales in primele momente in care afla raul provocat de persoana iubita, cand nu mai poate gandi limpede si spune sau face lucruri care ranesc, desi in momentul respectiv poate ca meriti toate reprosurile, chiar daca nu ai facut nimic intentionat.

Si totusi, daca acea persoana tine cu adevarat la tine cred ca ar putea sa te ierte. Asta in masura in care nu trebuie sa faca compromisuri prea mari si e capabila si sa uite odata ce te-a iertat pentru ca altfel o sa-ti reproseze mereu asta.

Dar oare e de ajuns sa regretam si sa ne cerem iertare atunci cand gresim fata de persoana iubita, pentru ca ea sa ne ierte si totul sa fie la fel ca inainte?
Stiu ca "enough it's enough" , dar de unde stii care este limita pana la care poti ierta?


Fluturas_Zglobiu

More information on the forum
comments (9)
  • Answer Quote
    shosho

    14/09/2012 7:57 PM

    ms. pt .apreciere.... fluturash

  • Answer Quote
    crismari

    14/09/2012 8:02 PM

    Si eu iti multumesc pentru rabdarea de a-mi citi postarile si pentru comentarii :)

    Fluturas_Zglobiu

  • Answer Quote
    shosho

    14/09/2012 0:40 AM

    bine zis MIRE ,nu va mai fi ca inainte niciodata.Iertarea inseamna a nu-l lasa pe cel ce ne-a gresit sa plece fara a da o explicatie. Trebuie sa-i ingaduim celui ce ne-a gresit sa-si descarce sufletul explicind cum a ajuns sa greseasca.Iertarea inseamna a nu permite sa fim jigniti in mod repetat.Iertarea nu inseamna ca trebuie sa ne resemnam a fi victime. Iertand, nu spunem: “Ceea ce ai facut este bine, asadar continua sa ma tratezi asa.” Ba mai mult, nu ar trebui sa ne insusim rolul de martir, iertand mereu pe cei din jur doar pentru ca ne simtim bine in rolul de victima.Iertarea nu inseamna impacare.Iertarea nu inseamna ca negam realitatea sau ignoram jignirile. Unele persoane sunt apatice, de neincredere, cu intentii ascunse. Asadar nu se vor schimba niciodata. Iertarea nu se bazeaza pe faptele celor din jur, ci pe propria noastra atitudine. O atitudine sanatoasa privind iertarea e indispensabila fiecaruia dintre noiProbabil ne va lua ceva timp pentru a ne rezolva problemele inainte de a fi capabili sa iertam cu adevarat. Iertarea ia timp si efort constant.......P.S...nu profita niciodata de bunatatea celui de langa tine si de slabiciunile lui.... floare un vagabond care nu stie sa ierte..SHO

  • Answer Quote
    crismari

    14/09/2012 7:24 PM

    Bine punctat Shosho bravo

    Fluturas_Zglobiu

  • Answer Quote
    Just

    11/09/2012 9:03 PM

    Da, pot ierta multe ...chiar foarte multe.Dar doar daca am siguranta ca persoana care imi greseste ma iubeste. E deasemeni adevarat ca greseala peste greseala se aduna si in cele din urma paharul da pe dinafara.Iar atunci, chiar daca vrei, nu mai poti:)

  • Answer Quote
    Adryan

    11/09/2012 1:43 PM

    Acu vorba lui Lili : Ierti da nu uiti , si la fel ca si Miri : niciodata nu va mai fi la fel.
    Acu ca mine : E adevarat greseala e omeneasca si toti gresim , niciunu dinte noi nu e perfect ca intr-o relatie sa nu greseasca asta e cu adevarat imposibil . Dar.. ( ce-mi place ca intotdaeuna exista un dar ) acu depinde ce fel de greseala este ca sa poti ierta sa zicem asa . Nu cred ca exista alta/u mai prost ca mine sa ierte anumite greseli grave :))

  • Answer Quote
    crismari

    11/09/2012 8:18 PM

    Ady, nu inseamna ca daca cineva iarta o greseala mai grava este fraier. Parerea mea este ca se poate ierta orice, insa, asa cum ziceam, depinde de mai multi factori. Si anume: e important sa stii daca greseala a fost intentionata, daca persoana care a gresit chiar regreta, daca se va mai repeta, de sentimentele care sunt intre cei doi. Dar cel mai important este sa ai vointa sa asculti ce s-a intamplat cu adevarat si sa ai capacitatea de a intelege.
    E adevarat ca odata dezamagit este greu sa ierti si sa mai ai incredere, ca sa nu mai vorbim de durerea pe care-o simti. Insa, conteaza foarte mult si reactia ta.Daca atunci cand afli greseala te lasi coplesit de furie, nervi, ura, frustrare si asa mai departe, n-o sa intelegi ce a dus la situatia de fata. Trebuie sa actionezi cu calm, indiferent daca decizi sa ierti sau nu.

    Fluturas_Zglobiu

  • Answer Quote
    ElegantFM

    11/09/2012 2:13 AM

    Ierti ...dar nu uiti!

  • Answer Quote
    Miri

    11/09/2012 0:01 AM

    Niciodata nu va mai fii k inainte...

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top