ElegantFM

18/05/2024

Added by ElegantFM
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 6

Lacrimi de fericire!



Zilele astea stateam si ma gandeam cum ar fi daca ar exista de vanzare flacoane cu fericire.
 Da, chiar asa!
Sa te duci la farmacie si sa spui:
 " Buna ziua! Nu va suparati, aveti flacoane cu fericire?”
 Si farmacista zambitoare (obligatoriu trebuie sa fie zambitoare, nu se poate altfel) sa iti raspunda : " Da desigur! Cate doriti? "
Problema este ca nu exista. Si daca ar exista asa ceva nimeni nu si-ar permite sa si le cumpere. Pentru ca fericirea e nepretuita. Ea nu se poate cumpara. Ea exista in lucrurile mici din fiecare zi: intr-un zambet,  intr-o lacrima de bucurie, intr-o imbratisare, in primul ghiocel, in prima ploaie de vara, in primul sarut, in prietenii adevarati…si lista continua.
 Da! In fiecare lucru mic ce iti aduce bucurie exista un strop de fericire. Doar un strop, pentru ca nu ai cum sa primesti fericirea in flacoane.

Sau…poate…ca ar fi frumos daca ar fi fluturasi cu fericire. Nu... nu, fluturasi care zboara pe campii ci din aceia care ii imparti pe strada cand faci reclama la ceva si care nu sunt deloc costisitori( ma refer la fabricarea lor).
Ei bine, cum ar fi sa poti imparti pe strada fericire? Nu ar fi frumos? O, ba da, dar iar nu e posibil.
De fapt, daca ma gandesc mai bine, se poate! Se poate imparti fericire dar numai impreuna cu dragostea.  Poti fi fericit, facandu-i  pe altii fericiti. De exemplu, cand un prieten de-al tau a pierdut pe cineva drag, poti sa plangi alaturi de el. Daca e fericit, participa si tu la fericirea lui. Daca vrea sa invete ceva nou, fii tu primul care il ajuti. Daca renunta, nu ezita sa il incurajezi sa continue.
Iti poti construi fericirea si ajutandu-I pe cei din jur: o vorba buna pentru un singuratic, o bomboana unui copil, intelegere si sustinere cand cuvintele nu mai pot exprima nimic, toate astea aduc zambete pe chipul celor din jur si fericire tie insuti. Caci, este mai ferice sa dai decat sa primesti!

Si…apropo, aveti flacoane cu fericire?
 Sau poate stropi?


More information on the forum
comments (6)
  • Answer Quote
    ElegantFM

    26/11/2011 3:57 AM

    Uneori un strop de fericire face mai mult decat un intreg flacon ....daca il primesti de la cine il astepti si la ora cand astepti....alteori ti se poate da si o galeata de fericire...nu ai sti ce sa faci cu ea....

    Quote (magdutza)
    si...stau si eu ,umila si mica,si astept...poate va ramane si pentru mine un flacon cu fericire...

    Ma asez langa tine....poate pica vreun strop...si pentru mine ...

  • Answer Quote
    ingeras

    25/11/2011 10:08 PM

    sant bune si flacoanele de fericire adimistrate atunci cand ne sant date dar in cazul meu nu prea de cate ori mia fost adimistrat cate un flacon de fericire nu a tinut mult ca si o minune 3 zile apoi ceva rau mi sa intamplat cred ca ,dumnezeu nu nea scris pe lista permanenta a ne adimistra permanent acest medicament

  • Answer Quote
    dj_show

    22/11/2011 2:54 AM

    good_post

  • Answer Quote
    Miri

    21/11/2011 4:05 PM

    Nu avem flacoane cu fericire,nu in cazul meu,dar daca as avea le-as imparti cu tine,cu toata echipa Elegant FM. Dar cu siguranta fericirea invinge tristetea ...Ofera un zambet chiar daca sufletul iti este pustiu,doboara tristetea si nu o lasa pe ea sa te doboare pe tine! Fi fericit!

  • Answer Quote
    magdutza

    20/11/2011 10:41 PM

    oare stim sa fim fericiti? oare ne dorim cu adevarat sa fim ? daca ne-am dori...am face totul. dar,mai degraba cred ca ne hranim cu iluzia fericirii...traim acea tainica fericire numai de noi stiuta,pentru ca ,uneori fericirea noastra este nefericirea altora...
    sa ne pese de noi? sa ne pese de altii?

    si...stau si eu ,umila si mica,si astept...poate va ramane si pentru mine un flacon cu fericire...

  • Answer Quote
    miki

    20/11/2011 9:00 PM

    Intr-adevar ..e frumos sa ii faci pe altii fericiti,e frumos sa te bucuri atunci cand cel drag tie este fericit,sa fii alaturi de cei dragi si la bine si la rau ....Insa ce frumos este atunci cand esti fericit(a) alaturi de persoana iubita.De multe ori obosim sa mai facem pe durii ..obosim sa fim mereu un exemplu pozitiv pentru cei din jur.Am vrea si noi ca macar pt 1 minut sa fim fericiti in adevaratul sens al cuvantului.FERICIREA EXISTA...E MAI APROAPE DECAT NE INCHIPUIM NOI...FIECARE DINTRE NOI AVEM UN FLACON DE FERICIRE PUS BINE ...UNDEVA

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top