ElegantFM

18/05/2024

Added by ElegantFM
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 2

Iubiti,vorbiti,traiti!





Iubirea este un element instabil. Creşte aşa… ca praful de copt pentru prăjituri când îl combini  cu o soluţie acidă. Il simţi acolo, în tine, cum creşte şi creşte şi te umple. La un  moment dat îl simţi că a crescut atât de mult, încât nu mai are loc. Ce te faci atunci? Singurul mod în care te poţi elibera de presiunea aceea ce devine insuportabilă este să spui "Te iubesc”.

Când spui asta simţi cum iubirea iese din tine (prin gura ta – singurul loc princare poate ieşi) sub forma unui abur  şi se revarsă asupra celuilalt, învăluindu-l, cuprinzându-l şi toropindu-l ca  un val de căldură. Tu te uşurezi, iar toată presiunea aceea dispare. Apoi o iei de la capăt.

Nu mă refer la nimic erotic, sexual sau  eu ştiu ce altceva are legătura cu Femeia şi Bărbatul. Iubirea poate fi pentru mama ta, sau pentru copilul tău, sau pentru oricine altcineva.

Îi compătimesc pe cei care nu pot spune "Te iubesc”. Am auzit tot felul de justificări. Cum că anumite "lucruri” nu au nevoie de cuvinte, sau că esti ridicol şi dai dovadă de prea multă sensibilitate dacă o spui. Aiurea!

Cred  că este nevoie de aceste cuvinte mai mult decât vor unii să recunoască. Şi dacă iubirea este aşa cum o simt eu că este, a spune " Te iubesc” este un mod simplu şi inofensiv de a îţi permite să fii egoist. O faci în primul rând pentru tine, apoi pentru celălalt.  De ce pentru celălalt? Pentru că, uneori, oamenii au nevoie de confirmări. Nu pentru că nu ştiu sau pentru că sunt nesiguri, ci pentru că lucrul acesta îi hrăneşte şi îi face  mai puternici. Îi impulsionează şi îi întăreşte. Aşa cum femeile au nevoie să li se spună că sunt frumoase, iar barbaţii că sunt cei mai importanţi.

Eu aş vrea să mi se spună în fiecare zi "Te iubesc”. Sau chiar mai des. Să recuperez toate zilele în care  nu mi s-a spus şi pentru toate zilele în care nu m-am simţit iubită.

Consider că a nu putea spune aceste cuvinte este dovada unei impotenţe emoţionale. Dacă simţi, cum să nu poţi spune? Nu pot înţelege asta!

Trebuie să fii puternic pentru a o spune şi totodată destul de slab pentru a avea nevoie. Orice are un opus, iar noi oamenii ne completăm unii pe ceilalţi.

Totul este iubire. Însăşi esenţa existenţei fiecăruia dintre noi. Cum să nu poţi sau să nu ai nevoie să  spui " Te iubesc”?!

 




More information on the forum
comments (2)
  • Answer Quote
    miki

    18/12/2011 1:58 PM

    Cred ca..totusi, cativa dintre noi stim cu adevarat ce inseamna iubirea... doar ca ne e dat sa nu o putem defini..si e mai bine... oricum cuvintele sunt prea mici pentru a putea spune ce este iubirea.. orice definitie i-am gasi nu ajunge.. iubirea nu se defineste, nu se scrie in cuvinte.. se simte!

  • Answer Quote
    Nick

    17/12/2011 3:14 PM

    Sint foarte multe de spus si cred ca nu ne-ar ajunge o viata ca sa ne dam seama cu adevarat ce inseamna Iubirea. Sii, eu in natura mea sint "realist" nu ma descurc in "umanism" unde ar trebui sa pot adauga ceva dar iubirea ca atunci cand iubesti natura sau copilul tau de exemplu si in ald doilea rand iubira fata de cineva inseamna incredere.Iar cu spusul, degeaba spui daca nu si simti asta ca de vorbe in vant ne-am saturat.

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top