ElegantFM

18/05/2024

Added by roxyy
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 20

intre dragoste,dezamagire si prietenie

William Shakespeare ne spune ca dragostea este pur si simplu o nebunie. Si ii dau dreptate, caci in momentul in care iubesti, faci lucruri nebune. Faci lucruri de care nu ai fi in stare in alte circumstante. Dragostea este o arta. O arta in care inveti sa fii ... nebun. Inveti sa lasi totul in urma si sa traiesti la maxim clipa. Atunci cand esti indragostit inveti sa transformi orele in secunde, iar kilometri in centimetri. "Dragostea nu este asemanarea dintre doua persoane, ci misterul dintre ele ." Acest mister sta doar in puterea dintre el si ea, un mister la prima vedere, sau un mister creat in timp. Nu te sfii sa te indragostesti de teama despartitii... caci cum te indragosteti este un mister, si despartirea este un mister si mai mare. Caci dupa o vreme de cunoastere persoanei de langa tine, se poate intampla ca unul dintre voi sa cada in prapastie. Vorba unui bun prieten : "bre, nimic nu este intamplator!" Charles Dickens spunea ca dragostea inseamna sa-ti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi. In momentul in care pornesti la acest drum, trebuie sa te gandesti ca in orice moment ti se poate intapla sa fii zdrobit. Dar, cum nimic nu este intamplator ... trebuie sa ne bucuram. Bineinteles, ca in acele momente nu te mai gandesti tu la aceste cuvinte. Te faci in toate felurile, si incepi sa te dispretuiesti. Incepi sa crezi ca nu esti bun de nimic, si tu ai fost devina pentru acest lucru. Te gandesti ca tu esti vinovatul, ca altfel nu aveai starea asta. Tie iti spun sa privesti realitatea. Daca erai tu... nu iti parea rau atat, ba chiar pot spune ca nu iti pasa ca relatia s-a terminat. Acum trebuie sa inveti sa depasesti acest moment. De aceea in astfel de situatii prietenii sunt cei mai buni taumaturgi. Prietenii adevarti, care se gandesc la tine si in momentul in care tu nu vorbesti cu ei. Peste o despartire nu poti trece singur decat daca esti Batman sau Superman. Dar noi suntem oameni. In primul rand trebuie sa vrei sa faci acest lucru. Sa nu mai traiesti in trecut, caci vei rata prezentul. Si sa nu te dezapreciezi, ca tu ai fost de vina. C'est la vie. Trebuie sa mergi inainte. Sa incerci sa-ti darami peretele din sufletul tau pe care atarna amintiri cu el. Sa incerci sa-ti faci activitati noi, prieteni noi... si sa iubesti din nou :). Cum spunea si marele Seneca:"Vrei sa fii iubit, iubeste!" Iubeste din nou, si alaturi de prieteni, vei putea urca din nou pe Muntele Olimp. Si nu uita! Nimic nu este intamplator ...(nici macar ca ai citit aceste randuri)

More information on the forum
comments (20)
  • Answer Quote
    ingeras

    26/06/2011 2:28 AM

    De ce este atat de usor sa dezamagesti si de ce este atat de usor sa fii dezamagit? Pana la urma totul se rezuma la egoism in cazul unora si la bani in cazul altora.
    De ce unii oamenii depun atat de mult efort sa dezamageasca ?

    De ce cand vezi un om care e bine intentionat, stai putin sa te gandesti daca poti sa ai incredere in el sau nu, daca nu cumva e o gluma, sau daca nu cumva are ganduri ascunse?

    De ce trebuie sa te gandesti de 113 ori inainte de a avea incredere in cineva?

    De ce a ajuns sa trebuiasca sa ma gandesc daca nu cumva ma minte cineva, in loc sa am incredere ca ceea ce spune este si adevarat?

    Si de ce a ajuns dezamagirea sa fie atat de previzibila? Da, stiu, o sa fiu intrebata ironic de catre unii daca am gasit raspunsul sau raspunsurile la atatea intrebari…imi asum riscul…

    Lucrurile bune si intentiile frumoase ne iau prin surprindere si ne socheaza. Io stiam ca “iti creste inima in piept” atunci cand faci o chestie pozitiva pentru celalalt de langa tine, dar vad ca inima creste mai repede cand numeri banii si cand ai capul mai sus decat celalalt.

  • Answer Quote
    ingeras

    20/06/2011 0:24 AM

    Prietenia, fie ea chiar si virtuala, aduce in inima noastra, o atingere calda si plina de emotia binecuvantata a gandului ca existi... ca poate cuiva ii lipsesti...dar mai ales...ca poate cuiva ii esti necesar, fie doar si prin gandul curat, din zori de zi sau asfintit, sosit pe aripa unui simplu mesaj, prin care transmiti ca existi !!!

  • Answer Quote
    ingeras

    19/06/2011 11:13 PM

    Fericirea nu este ceva care deţii in miinile tale, este ceva ce se transporta in inima ta,da mai departe cu generozitate şi va reveni...

    Iubirea inseamna daruire totala,inseamna uitare de sine.
    Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat?
    Atata timp cat suntem egotici,iubirea noastra nu este iubire.
    Este altceva ce seamana cu iubirea,dar nu este iubire.

    Poate fi atractie sexuala,poate fi mila,poate fi respect,poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat,dar nu este iubire.
    Pe toate acestea,noi le numim iubire,dar ele nu sunt altceva decit reflexe limitate ale iubirii nelimitate.
    Sa invatam sa iubim cu adevarat,fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre.
    Ba din potriva,sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea.
    Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit.
    Iubiti-va din toata inima

  • Answer Quote
    friscky

    01/06/2011 5:02 AM

    Lucrurile care nu sunt egale cu nimic altceva, sunt egale intre ele

  • Answer Quote
    alin

    31/05/2011 2:45 PM

    prietenie... greu in ni care sau scurs nam reuit ami fac prea multi am avut incredere oarba in oameni..i de cele mai multe ori am primit tradare furt dusmanie rautate mau ovit in coltul sensibil al sufletului pe care il arati doar la prieteni Iubire.... dulce cuvant am iubit mereu in ciuda aorice am cautat iubirea..in oameni,vore ,fapte inca mai cred in oameni cu aceeasi incredere oarba pentru ca ranile sufletului se vindeca cu toate ca ramane mereu cicatricea iubeste si cauta mereu prietenia sincera ,pt ca exista

  • Answer Quote
    ingeras

    19/05/2011 11:08 PM

    roxy atunci cand 2 persoane se iubesc in primul rand se respecta reciproc si au incredere unul in altul cand acest respect si acea incredere dispare atunci nu mai este iubire este ura ,obisnuinta sau mila,iar nu ai cum sa stai laga cineva de mila din obisnuinta sau sa stai sa te jignesti in loc sa te iubesti parca erau vb tale viata e scurta nu merita sa suferi .Atunci cand iubesti ii oferi persoanei de langa tine clipe vericite nu clipe de insulte jigneli sau raceala te ,cam contrazici singura in ceia ce priveste iubirea adevarata

  • Answer Quote
    ingeras

    16/05/2011 10:55 PM

    dragostea nu o poti exprima in cv ,atunci cand iubesti cu adevarat trebuie sa dai totul persoanei de langa tine sa fi langa el si la bine si la rau ,nu este de ajuns sa spunem un simplu cv te iubesc trebuie sa simnti cei a ce spui dar multi dintre noi isi da seama ca iubeste numai atunci cand pierde persoana de langa el

  • Answer Quote
    roxyy

    19/05/2011 12:38 PM

    "In dragoste sa nu faci din durerea altuia fericirea ta" foarte adevarat! chiar daca in sfarsit am ajuns sa credem ca am intalnit "jumatatea", si luptam cu orice arme pentru a o putea cuceri, mai devreme sau mai tarziu, te poti bate cu armele tale.
    Oricat de rea, urata, si nesemnificativa ne este prezentata persoana "cealalata", trebuie sa intelegem ca el/ea atunci cand a ales-o, a avut avut un motiv. si cum de cele mai multe ori, atractia de orice natura se manifesta datorita descoperirii in "celalat" o parte din tine,inseamna ca intr-un fel sau altul, intr-o mica sau mai mare masura, acel "ceva" se afla si in noi.
    E perfect adevarat ca noi suntem fiinte unice, si ca nu ne asemanam din nici un punct de vedere cu nimeni de pe aceasta planeta, dar daca stam sa vedem in jurul nostru, si ne analizam prietenii, amicii, o sa descoperim in fiecare, o parte mica, mica, din noi.
    Aceasta mica parte, ca la randul ei a "legat" chiar si pentru mai mult timp doua suflete, da paractic nastere la o iubire. Ea trebuie alimentata permanet, asa cum o floare are nevoie de razele de soare pentru a creste, iar daca nu, ea nu se va dezvolta, ci va ramane mica.
    Uniunea aceasta este un lucru deosebit, un dar de Sus,si asa cum a venit ea trebuie sa plece atunci cand si-a terminat misiunea. Pacat si totodata foarte trist daca sfarsitul este fortat de altcineva. Daca nu isi urmeaza cursul normal si aceasta "parte" este smulsa, ea nu va putea pleca, ci pur si simplu va ramane mocnit in cele doua suflete. E adevarat ca oamenii au capacitatea de a ascunde adevarul si sentimentele, frustrarile foarte bine, dara asta nu inseamna ca nu exsista, oricata fericire ar expune.
    Si te intreb, cat de bine te simti langa acea persoana, care chiar daca tu crezi ca e mai fericita cu tine, in sufletul ei acea "parte" traieste inca?

  • Answer Quote
    roxyy

    19/05/2011 12:42 PM

    Amintirile au un singur cusur: ne viziteaza in fiecare zi.

  • Answer Quote
    Just

    15/05/2011 4:13 PM

    Dragostea...nu exista cuvinte sa descrii dragostea...Cineva spunea "Iubeste si fa ce vrei" pentru ca atunci cand iubesti du-ti pasa de legi si principii, nu-ti pasa de cei din jur...tot ce conteaza este acel El...centrul universului tau...el care are puterea de a-ti darui cele mai sublime clipe de fericire, cele mai lungi clipe de asteptare, cele mai stupide motive de cearta dar si cele mai dulci impacare. Maurice Boissard a spus ca Lumea este nascuta din dragoste, , sustinuta de dragoste.Facem Dragoste din dragoste.

  • Answer Quote
    roxyy

    12/05/2011 7:07 PM

    Dragostea nu are o definitie in cuvinte iar sa iubesti inseamna sa nu te iubesti pe tine mai mult decat pe cel ,cea, sau cei pe care-i iubesti

  • Answer Quote
    roxyy

    12/05/2011 7:06 PM

    "Sa iubesti inseamna sa doresti in fiecare clipa sa-i auzi glasul, rasul; sa iubesti inseamna sa tremuri de neliniste si sa tresari de bucurie; sa iubesti inseamna sa te oferi din toata fiinta ta celui care-ti tine loc de soare."

1-10 11-18
Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top