ElegantFM

18/05/2024

Added by ElegantFM
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 5

Indiferenta sau nepasare?







Indiferenta doare?

 

Din propria experienţă îmi permit să răspund cu da.

Ce înseamnă mai exact ”a fi indiferent”?

Pe scurt: nu-ţi pasă, nu te interesează de anumite lucruri sau persoane, laşi totul în voia sorţii, dacă e sa fie aşa bine, dacă nu iară bine.

 Cel mai bun exemplu este o relaţie… da ,ştiu că tot pe tema asta scriu în ultimul timp, dar e cel mai bun exemplu… cel mai mult doare atunci când persoana la care ţii cel mai mult îţi dă semne că nu-i mai pasă de tine sau de relaţia voastră… vă certaţi, ea/el nu dă nici un semn, nici dacă a greşit şi continuă cu gândul ”Dacă vine el/ea la mine, bine, dacă nu iară bine” sau cel puţin asta insinuezi tu din comportamentul indiferent pe care ţi-l arată.

 

Uneori...doare cel mai tare! Doare mai rau ca o infidelitate, mai tare decat un conflict intre 2 persoane implicate intr-un anumit tip de relatie, nu neaparat amoroasa. Sa primesti indiferenta in timp ce tu oferi sentimente din ce in ce mai puternice poate cauza un soc. O stare de confuzie din care este probabil sa iesi cu multe cicatrici pe suflet. Sau e posibil sa nu iesi deloc din starea asta.

 

Unii oameni sunt indiferenti pentru ca asta vor. Altii sunt indiferenti fara sa-si dea seama. Altii...din pura obisnuinta, pentru ca intr-un fel, indiferenta ii salveaza de suferinta si de posibile probleme.

 Pe mine..indiferenta persoanelor din jur m-a ranit. Mi-a provocat o rana care nu s-a vindecat deloc pana acum. E mascata doar. Acum, la primul semn de indiferenta, rana ma doare mai tare decat orice...si imi provoaca in acelasi timp si dureri fizice. Probabil psihicul meu transmite starea de rau in tot corpul si din cauza asta, atunci cand sunt trista sau dezamagita, simt dureri puternice ....in suflet.

 Eu nu ofer indiferenta. Desi poate nu se observa, sunt destul de atenta cu oricine are nevoie de mine. Nu ma feresc sa-mi exprim sentimentele, sa arat ca imi pasa...nu vreau sa fiu indiferenta doar pentru ca, pentru unii e " cool " sa fii asa. De ce sa nu arati ca iti pasa? E ceva rau in asta? Pierzi bani sau orice lucru material? Poate doar putin timp, dar si asta il pierzi cu folos, sigur ai ceva de invatat in timpul asta.

 Desigur, sunt persoane care nu merita da le acorzi un gram de atentie. Cel putin, asa se poate spune la prima vedere. Insa, nu se stie niciodata ce se ascunde dupa aparente. Poate judecam gresit, poate, totusi, nu merita..insa...ce pierdem daca incercam sa fim mai atenti cu cei din jurul nostru?

 

More information on the forum
comments (5)
  • Answer Quote
    ElegantFM

    13/06/2011 0:18 AM

    Am nevoie de o palma de apa...vie si am nevoie si de o mangaiere...
    Sunt trista astazi. Mi se pare ca mi se naruie tot in jur si nu stiu daca sta in puterea mea sa schimb asta si nici nu stiu daca vreau. Mi se pare ca cel mai bine ar fi sa nu fac nimic, sa las tot asa cum este si sa vad ce mi se intampla mai departe. Nu ma mai simt sigura pe mine, nu mai stiu ce e bine si ce nu este. Ma doare si ma complac, visez alceva si nu fac nimic sa schimb asta! Confuza, derutata si mult prea singura, cred...

  • Answer Quote
    ingeras

    12/06/2011 3:15 AM

    adevarat indiferenta doare mai rau decat o palma

  • Answer Quote
    ElegantFM

    12/06/2011 10:50 AM

    Sunt impotriva violentei de orice fel (verbala sau fizica) dar uneori parca simti ca ai accepta o palma decat ...indiferenta ...doare mai putin.... smile

  • Answer Quote
    Just

    01/06/2011 9:32 PM

    Indiferenta?

    Mda...mie o prietena draga imi spunea "esti asa de pasiva incat nici daca se prabuseste lumea tu nu reactionezi"...de fapt se referea la starile de panica...atunci cand toata lumea e agitata si pasiva eu "raman calma"...calmul meu e o fatada...inauntru fierb...dar am invatat ca ,asa zisul meu calm le da putere celorlalti sa treaca peste...si uneori acest calm poate fi luat drept indiferenta..
    Unii spun "-Tie nu-ti pasa...n-ai nicio treaba!"...dar imi pasa de ceea ce se intampla in jurul meu mult mai mult decat le pasa altora...mult mai mult decat las sa se vada...viata m-a invatat sa fiu asa...sa nu-mi exprim sentimentele ...aparentele...sa afisez fata "nepasatoare" pentru a nu primi "pumni"...nu stiu daca voi putea lua "viata in piept" vreodata sau o sa ma ascund mereu sub aceasta masca de indiferenta dincolo de care ma macina sentimentele...indoielile... defender

  • Answer Quote
    iuli

    01/06/2011 2:26 PM

    Quote
    Indiferenta doare?

    Din propria experienta pot spune si eu ca doare.
    Miam dat seama ca nu pot sa scot o lacrima pentru cineva drag
    eram in lumea mea si parca nu simteam nimic .
    Cred ca persoanele indiferente au trecut prin clipe grele care lea marcat viata.

    chaos

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top