ElegantFM

18/05/2024

Added by crismari
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 1

Gelozie/ Posesivitate

Atunci cand suntem intr-o relatie simtim oarecum nevoia ca partenerul sa fie gelos, fie pentru a ne simti protejati, fie pentru a ne simti in centrul atentiei, fie pentru a ne simti iubiti si astfel avem impresia ca gelozia este o dovada de dragoste.

Si poate ca asta si este. Atunci cand e controlata, gelozia poate fi privita ca acel ceva care condimenteaza relatia. Atunci cand esti gelos esti mai atent la nevoile celuilalt si incerci sa-i starnesti mereu interesul pentru a nu-l pierde in favoarea altor persoane pe care le consideri posibile amenintari.

Dar pe masura ce relatia evolueaza, incepi sa simti ca ai un anumit drept asupra partenerului, ca-ti apartine si astfel gelozia se transforma in posesivitate, care poate distruge respectiva relatie. Aceasta difera in functie de caracterul fiecarui individ, dar mai ales de increderea pe care o ai in partener.

Spre deosebire de gelozie, posesivitatea presupune un grad mai mare de egoism, te face sa ingradesti oarecum libertatea celuilalt, sa-l tii doar pentru tine, departe de prieteni si familie si sa ajungi sa-ti sufoci partenerul cu asa zisa dragoste pe care i-o porti.

Dar oare cum poti sa-ti stapanesti dorinta de a poseda pe cineva?
Care e limita pana la care poate ajunge gelozia fara ca aceasta sa duca la destramarea relatiei?


Fluturas_Zglobiu

More information on the forum
comments (1)
  • Answer Quote
    Just

    11/09/2012 8:31 PM

    Cred in libertate individuala.Eu am dreptul meu sa am prieteni, iar el la fel.
    Intradevar, gelozia e buna, dar numai intr-o doza suportabila.Cand se ajunge la posesivitate...deja e prea mult, pentru amandoi.Se ajunge la certuri...si...se destrama relatiile,

  • Answer Quote
    ElegantFM

    11/09/2012 8:23 PM

    Gelozia exista in fiecare din noi...nu cred ca exista cineva care sa nu fi simtit coltii geloziei pe pielea lui...
    O simti pentru ca atunci cand iubesti iti doresti ca cel de langa tine sa nu te vada decat pe tine,sa stea doar cu tine ...orice clipa pierduta ti se pare o catastrofa...
    Atata timp cat nu devine posesie ...e totul in regula ,chiar daca simti cum musca din tine de fiecare data...

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top