ElegantFM

18/05/2024

Added by Miri
category GANDURI DIN SUFLET
Comments 6

Dilema

Am ascultat ceva trist si ajung totusi la concluzia de mai jos:

Fiecare 60 de secunde pe care le petreci suparat reprezinta un minut de fericire pe care nu il mai poti recupera.

Vorbele de mai sus nu imi apartin dar cred foarte mult in ele.

Din nou furie si deznadejde, din nou ignoranta si temere.

Sa fii prea bun si sa dai totul nu te ajuta mereu. Sa te dezbraci de hainele tale si sa le dai altora, sa iti fie frig dezgolit cand ar fi putut sa iti fie bine, nu este cea mai buna alegere.

Da, dar poate la un moment dat va veni si aprecierea si respectul cuvenit. Da dar de ce nu apare macar asa cate putin, de ce se uita la tine cu atat ura si dispret?

Totul se scalda cand in ape calde cand in ape reci. Totul este incert si nesigur. Totul pare o mlastina in care trebui sa stii prin ce parte sa mergi ca s-ar putea sa te scufunzi.

I: Daca eu nu am grija de tine atunci cine?

R: Eu de tine.

Un raspuns grabit si parca sigur, dar cat de sincer este nu pot sti. Cat din ceea ce oferi se intoarce sau are parte de apreciere?

Multe intrebari la care trebuie sa imi raspund singura. Un prieten bun pe care-l caut de multa vreme sta ascuns si ma priveste viclean. Decizia iti apartine amice si s-ar putea sa te sfasie de durere.

Ma chinui in zadar si am nevoie de o confirmare.

More information on the forum
comments (6)
  • Answer Quote
    valy

    26/01/2012 4:42 PM

    mda interesata intrebare ....cine te poate ajuta , cind toti sinte alaturi unul de altul cind altcuiva i este bine si ne evaporam ca si cum nu am fii existat cind cineva lanseaza un mesaj de SOS , cind toti dam sfaturi de cum ar trebuii sa faca celalalt dar cine ne lovim noi de un zid renuntam la lupta spunuind ca asta e' , cind toti cerem dragostea si nu oferim macar un gram de siguranta sau de caldura sufleteasca , cind toti ridicam ochii spre cer cerind mila si indurare dar uitind ca forta sta in noi , uitind ca d-zeu da dar nu baga in traista , uitind ca o palma data azi miine se intoarce ca un bulmereng cu o forta 1000 ori mai mare ca pe urma sa dam vina pe destin ce ne-a fost potrivnic . dilema este ajutam intre noi sa fim mai buni sau ne ajutam ptr publicitatea ca cineva v=a intoarce cineva capul spunind ca "el/ ea a facut o data un lucru bun " nu vei primii niciodata laurii pe care ii visezi , acel prieten viclean care te urmareste este intodeuna mult mai aproape decit il cauti cu privirile in zari peste munti si mari , toti ne uitam la trasaturi uitind ca un om se priveste in ochi , vede-i ochii si ii vezi inima

  • Answer Quote
    ElegantFM

    26/01/2012 4:51 PM

    Uneori ochii unui om spun totul ,sau mai bine zis uitandu-ne in ochii celui ce ne sta in fata intelegem multe,dar ce te faci cand e vb de o persoana de dincolo de monitor,caruia nu ii stii nici macar culoarea ochilor?
    Si totusi ...se poate ...

  • Answer Quote
    andante

    29/11/2011 9:00 AM

    Poate ca raspunsuri la intrebarile tale am putea gasi doar rasfoind prin Heidegger,Kierkegaard sau alti filosofi existentialisti. Eu nefiind unul dintre acestia si nici macar vreun adept al curentului ma indoiesc ca-ti voi putea oferi un raspuns satisfacator dar o sa-ncerc sa "articulez niste sunete" ce s-ar dori mai degraba o completare spuselor tale decat un raspuns. Asadar,viata insasi este incerta,o enigma ce omul nu reuseste s-o descifreze atat timp cat,trecatori prin aceasta viata,habar n-avem de unde venim sau incotro ne-ndreptam. Restul sunt pure speculatii! Iar morala crestina conform careia facand bine,vom primi bine nu se poate proba in zilele noastre atat timp cat facand bine nu esti rasplatit decat cu rau. Ce se poate proba insa este,chiar daca dau nastere unui paradox,ca atat timp cat faci rau vei fi rasplatit numai cu rau cu toate ca cei ce primesc aceasta rasplata se pot insela in trufia lor cu ideea ca raul lor e de fapt mult bine Restul e desertaciune. O zi minunata.

  • Answer Quote
    Miri

    29/11/2011 5:46 AM

    Se pare ca ti-am dat de gandit Lili la ora asta tarzie...
    Trebuie sa descopar dilema,dar se pare ca si la tine exista una.In cazul asta cum facem??
    laughing loove

  • Answer Quote
    ElegantFM

    29/11/2011 5:57 AM

    Cautam raspunsul S

  • Answer Quote
    ElegantFM

    29/11/2011 5:42 AM

    Interesanta fraza...care iti da de gandit destul de mult...
    Cati dintre noi pot spune :Sunt fericit?
    Cati pot renunta ca probleme ,la tot ce ne amaraste zi de zi...la clipele de suparare in favoarea fericirii?Si apoi ....ce inseamna fericirea?
    Oare atunci cand putem face pe cineva fericit ,prin simple gesturi sau prin cateva cuvinte ...o facem??
    NU !Suntem prea egoisti ,prea meschini...prea grabiti sa ne savuram nefericirea ....ca sa putem face pe cineva fericit...
    Azi sunt filozoafa...am ramas eu cu gandurile mele...dar am momente cand pot spune sunt fericita si in secunda doi....totul se destrama...
    Poate nu trebuia sa raspund acum...sau poate deloc...iar asta chiar e o dilema...

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top