ElegantFM

18/05/2024

Added by Miri
category
Comments 2

Cum sa devii un specialist al flirtului

Relatiile se leaga astazi mult mai repede, bazandu-se pe disponibilitatea fiecaruia de a interactiona si de a comunica cu ceilalti. Asadar, timizii si introvertitii au numai de pierdut daca nu incearca sa treaca peste aceasta cutuma a personalitatii lor. In plus, in sfera vietii personale, sociabilitatea imbraca haina flirtului. Tehnica ce iti da posibilitatea de a te apropia mai mult de o persoana care iti place, iti poate aduce si alte beneficii. In cazul in care nu faci parte dintre norocosii ce s-au nascut cu dezinvoltura specifica cuceritorilor, atunci trebuie sa deprinzi arta flirtului.

Care ar fi, insa, motivele pentru care barbatii si femeile aleg flirtul ca prima cale de comunicare?

1.    Flirtand, avem mai multa incredere in noi. Sa recunoastem cinstit faptul ca fiecarei persoane ii place sa fie admirata si placuta de cei din jur. Pentru cei mai multi, flirtul nu este decat o joaca prin care incearca sa obtine un feedback pozitiv al comportamentului sau calitatilor sale.

2.    Suntem recunoscuti ca fiind  persoane agreabile. Asta daca nu intrecem limita si nu exageram. Totusi, glumele si tachinarile nevinovate detensioneaza orice situatie si iti pot aduce reputatie de persoana comunicativa si sociabila.

3.    Doar astfel ne putem apropia de cel sau cea care ne place. Se poate intampla ca flirtul sa nu fie doar un joc, ci o adevarata arma. Atunci, primul pas ar fi o conversatie amuzanta sau mici remarce care sa atraga atentia celui de care suntem interesat. Exista posibilitatea ca acea persoana sa fie pur si simplu timida si sa nu indrazneasca sa ne abordeze. In aceasta situatie va fi mai mult decat fericit ca ai facut tu primul pas.

4.    Prin flirt descoperim daca suntem sau nu compatibili cu o persoana. Aspectul fizic este, in general, primul care ne atrage, insa nu este si indeajuns. Daca radeti la aceleasi glume, va plac aceleasi lucruri si aveti aceleasi interese  inseamna ca esti pe drumul cel bun.

5.    Flirtul ne ajuta sa detensionam atmosfera. Prezenta unei persoana ce ne place sau a uneia de sex opus poate fi tulburatoare pentru unii dintre noi. Flirtul ne invata cum sa fim detasati si naturali in astfel de situatii. Odata ce descoperim acest secret, il folosim ori de cate ori este nevoie.

Regulile nescrise ale flirtului


Farmecul nu trebuie confundat cu ridicolul atunci cand flirtam cu o persoana de sex opus. Asadar,  citeste regulile de mai jos, daca nu vrei sa cazi in penibil:

1.    Nu intrece limita. Vulgaritatea nu are nimic in comun cu sex-appealul, asa ca cenzureaza-te si invata sa il "citesti” in permanenta pe celalalt . Nu face glume cu o persoana care nu pare dispusa la astfel de tehnici si nu folosi expresii vulgare doar pentru a-ti arata disponibilitatea. Chiar daca flirtul presupune si un pic de indrazneala, nu o confunda cu tupeul sau cu obraznicia.
 
2.     Nu il face pe celalalt sa se simta stanjenit,
mai ales in cazul in care vezi ca nu raspunde provocarii lansate de tine. Odata ce incerci si nu ti se raspunde, ai face bine sa te retragi.

3.    Nu flirta daca ai un partener stabil. Ei bine, daca flirtul este a doua ta natura, s-ar putea sa nu poti respecta aceasta regula. Sunt persoana fermecatoare prin definitie, cu oricine si oricand. Daca te incadrezi in aceasta categorie, esti, cu siguranta, o persoana de succes. Totusi, fii atent pentru ca jumatatea ta ar putea fi deranjata uneori de exagerata ta "amabilitate” 

4.    Nu flirta doar de amorul artei. Chiar daca se considera ca doar astfel poti deveni un maestru al flirtului, nu folosi fiecare ocazie pentru a-ti exersa tehnica. Risti sa fii catalogat ca o persoana usuratica si sa ii ranesti pe ceilalti.

Si, pentru ca nu toti ne-am nascut invatati sau cuceritori, iata cateva secrete ale unui flirt perfect. Citeste-le si incearca sa tii seama de ele in relatiile tale cu persoanele de sex opus:

•    Atitudinea face diferenta.
Pe langa faptul ca trebuie sa fii zambitor si sociabil, trebuie sa iti exersezi acea calitate pe care oamenii tind sa o aprecieze cel mai mult: naturaletea. Daca flirtul nu este pentru tine o joaca, ci o modalitate de a cunoaste pe cineva care iti place, spune-ti in gand ca nu vrei decat sa ii vorbesti, nu sa o cuceresti. Poate asa vei mai scapa de emotii.

•    Citeste printre randuri... Socializand, vei primi cu siguranta un feedback: pozitiv sau negativ. In functie de acesta, gandeste urmatoarea miscare.

•    Contactul vizual este foarte important.
Denota interes si poate capta atentia foarte usor. Nu confunda, insa, contactul vizual cu privirea insistenta ce poate supara la un moment dat.

•    Umorul cel atotcuceritor. In special femeile sunt atrase de barbatii amuzanti, capabili de a destinde atmosdera cu glumele lor. Chiar asa poate incepe micul tau flirt: printr-o gluma nevinovata ce ii va fura celuilat  un zambet.

•    Transmite feedback pozitiv. Odata ce ai initiat o conversatie, arata-te interesat de subiect si participa la discutie fara a lasa impresia ca esti plictisit. Daca respecti aceasta regula, flirtul ar putea trece la stadiul urmator.

•    Foloseste-ti atuurile. Tu esti cel mai in masura sa stii care sunt acestea. Ai putea fi o persoana foarte inteligenta si atunci conversatia ta trebuie sa suprinda si sa intrige partenerul. La fel de bine ai putea fi constient de avantajele tale fizice pe care trebuie sa ti le pui in valoare daca vrei sa captezi atentia celuilalti. Depinde doar de tine cum stii sa iti gestionezi calitatile.



More information on the forum
comments (2)
  • Answer Quote
    djdiamant

    03/04/2011 1:26 AM

    boylove mega

  • Answer Quote
    Just

    27/03/2011 6:50 PM

    10 pasi pentru un flirt reusit
    L-ai vazut, ti-a atras atentia si nu stii cum sa il abordezi. Te gandesti la ceva, o replica dintr-un film, dar nimic nu iti vine in minte pe moment. Solutia este simpla: priveste-l si zambeste-i. Contactul vizual este cel mai important pas in momentul in care flirtezi cu cineva. Daca si celalalt se arata la fel de interesat, atunci gandeste-te la o scuza si abordeaza-l.

    De obicei flirtam pentru ca nu ne putem abtine. Dar ce se faci atunci cand flirtezi si nu se intampla nimic? Oamenii de obicei renunta, daca nu primesc rezultate imediate. Fiecare dintre noi am avut parte de primul esec. Gandeste-te ce ai facut bine si ce nu. A invata cum sa flitezi implica mai multe lucruri, de la privire, la zambet, gesturi, comunicare non-verbala pana la chimia care exista sau nu intre doua persoane de sex opus.

    Cauti un ghid al flirtului si nu stii unde il poti gasi? Iata 10 pasi prin care publicatia online mylifetime.com iti garanteaza un flirt de succes.

    1. Flirtul tine in primul rand de atitudine. Pentru ca eforturile tale sa nu fie in zadar, trebuie in primul rand sa ai foarte mare incredere in tine. Cea mai importanta componenta a firtului este aceea de a fi in starea respectiva, de a flirta. Fii vesela si increzatoare in tine, astfel incat sa ii transmiti si celuilalt starea ta. Arata ca esti dispusa doar sa flirtezi momentan si nu ca nu ai cu cine sa iti petreci o noapte. De la un flirt la o relatie de durata, poate fi uneori doar o chestiune de cateva ore!

    2. Zambeste, zambeste si iar zambeste! Un zambet cald il va face pe celalalt sa se apropie si mai mult de tine. Zambetul te face sa radiezi, te face mai frumoasa! Nu degeaba se spune ca o zi fara un zambet este o zi pierduta.

    3. Privirea trebuie sa fie calda si sa transmita la fel de multe cat transmite si zambetul. Se spune ca ochii sunt "oglinda sufletului". Privirea fugara, dar in acelasi timp insistenta face mai mult decat o mie de cuvinte. In momentul in care intalnim pentru prima data o persoana, contactul vizual este prima interactiune. Potrivit aceleasi publicatii, in momentul in care flirtezi cu cineva sunt suficiente 4 secunde, pentru ca efectul sa fie cel scontat.

    4. Fii vesela si spontana, arata-i cat de bine te simti. O persoana vesela este intotdeauna placuta de cei care o privesc, decat una trista. In cazul in care esti inconjurata de mai multi prieteni, tine flirtul pentru tine si pentru "el". Invata sa flirtezi fara ca ceilalti sa isi dea seama.

    5. Primul pas iti apartine pentru ca mingea este la tine in fileu de data aceasta. Potrivit mylifetime.com, in 99% din cazuri barbatii prefera sa fie abordati. Urmeaza-ti instinctul, fa-ti curaj, apropie-te de el si prezinta-te!

    6. Incepe o conversatie pentru ca tu ai facut primul pas. Intreaba-l de exemplu: de unde stia ca o sa te gaseasca in acel loc! Abordeaza dupa alt gen de discutii, fie ca sunt legate de filme, vacante sau loc de munca. Important este sa vorbiti!

    7. Primii pasi au fost facuti. Deja va aflati unul in fata celuilalt si ati inceput sa va cunoasteti. Inverseaza rolurile si lasa-l si pe el sa flirteze. Intreaba-l orice iti trece prin minte. Doar trebuie sa stii ce se ascunde sub acel zambet, nu?

    8. Provoaca-l sa abordeze alte subiecte decat cele deschise de tine. Invata sa asculti persoana cu care flirtezi. In cazul in care nu esti de acord cu ce zice, poti interveni. A asculta pe cineva este o adevarata arta, pentru ca, sa recunoastem, nu exista persoana careia sa nu ii placa sa fie ascultata.

    9. Complimenteaza-ti partenerul de flirt. Incearca sa fii sincera in momentul in care simti nevoia sa faci un compliment. Zambeste si multumeste-i la randul tau daca iti face un compliment. Cateva clipe de tacere dupa aceea nu dauneaza grav flirtului!

    10. NU pleca fara sa bati vreun apropo. Ai grija sa fie ceva natural, sa faca parte din conversatie si sa nu fie rautacios. Aluziile incurajeaza si pot fi despre orice. Si, daca totul a mers ca la carte, indrazneste si invita-l la film!

    Aceste metode functioneaza doar daca sunt puse in aplicare. Gandeste rational, repede si cauta provocarile. Nu pierde niciun moment ocazia sa intalnesti jumatatea, daca nu ai gasit-o pana acum!

Add comments can only registered users.
[ registration | login ]

Like

Statistica

free counters

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Ported to uCoz - WebStory
Top